VIDEO: Ve dne i v noci. Výsadkáři v době ukrajinské protiofenzivy ukázali, co umí

  • 11
Jak probíhá výcvik jednotek samostatné vzdušné útočné brigády Ukrajiny ukázal Generální štáb ukrajinské armády na zveřejněném videu. Na záběrech zkoušejí ukrajinští vojáci různé bojové úkoly, a to i během noci.

„Výsadkáři zdokonalují praktické dovednosti při plnění složitých výcvikových a bojových úkolů ve dne i v noci,“ uvádí Generální štáb ukrajinské armády na svém Facebooku. Zároveň v obdoní rozjíždějící se protiofenzivy v několika směrech proti ruským pozicím ocenil jejich koordinaci i připravenost.

„A heslo výsadkářů ‚vždy první!‘ zcela odpovídá našemu účelu. Právě při intenzivní bojové výcvikové činnosti získávají naši vojáci určité praktické dovednosti, které budou v budoucnu záviset na úspěšnosti jim svěřených úkolů,“ uvedl ve zprávě velitel 82. samostatné výsadkové útočné brigády ukrajinské armády.


Eurovolby 2024

Volby do Evropského parlamentu se v Česku uskuteční v pátek 7. a v sobotu 8. června 2024. Čeští voliči budou vybírat 21 poslanců Evropského parlamentu. Voliči v celé Evropské unii budou rozhodovat o obsazení celkem 720 křesel.

Video