Premium

Získejte všechny články mimořádně
jen za 49 Kč/3 měsíce

Diskuze

Ruská armáda od anexe Krymu posílila. Na invazi to však stále stačit nemusí

Rusko nemá u hranic tolik vojáků a chybějí mu i vojenské systémy, aby mohlo podniknout plnou invazi na Ukrajinu. Tvrdí to ukrajinský ministr zahraničí Dmytro Kuleba. Podle analytiků však Rusko nelze podceňovat. Od roku 2014 se jeho vojenské kapacity výrazně zlepšily, mimo jiné díky angažmá v Sýrii.
Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
LV

L45u14k66a23s 88V71a15c74e17k

11. 2. 2022 22:12

To je na trestní oznámení. § 357Šíření poplašné zprávy

(1) Kdo úmyslně způsobí nebezpečí vážného znepokojení alespoň části obyvatelstva nějakého místa tím, že rozšiřuje poplašnou zprávu, která je nepravdivá, bude potrestán odnětím svobody až na dvě léta nebo zákazem činnosti.

0 0
možnosti
IP

Celá tato akce je podle hesla,"chytat hady cizíma rukama". Afganistán s hrdinným úprkem zapomenut, v Sýrii se taky nedaří, Libye je mimo hru a doma problémy. Jak v USA, tak ten květák v Anglii a v Kanadě jak by smetl. Pošťuchovat ukrajince(někteří už to pochopili), aby vyvolali napětí a provokovat. UA potom žádá o pomoc kde může, EU jim daruje naše daně 1,2 milionu?? eur(ty budou rozkradeny dříve než tak dojdou), amíci něco zapůjčí, angláni dodají RPG(s docházející dobou životnosti) atd. A zbrojaři si mastí kapsy.

0 0
možnosti
OK

Kdejaky moula zaměstnaný v médiích nebo těch slavných think thankcích píše jak Rusko vtrhne na Ukrajinu,podle Bidena či Johnsona,Stoltenberga už je ruská armada málem v Kyjevě..spousta hloupých lidi vyhrozuje sankcemi Ruskz,Putinovi..ake z těch co tuhle hrůzu poušti na vydešene lidi a hlavně spousta hlupáků čtenářů si vůbec nevšimla jednoho detailu..o válce mluvi jen USA,NATO,Biden,MZV USA,GB..to oni chtěji válku a ještě chtěji aby to odnesla Evropa...čím dřiv si to uvědomime tim dřiv se tomu postavime..a krásne by bylo aby to smetlo v ČR lidi jako je Černochová MO ČR,českého MZV a dalši,kteři se nás svou nerozvážnosti a nezodpovědnosti do te války posílánim munice do houfnic snaži dohnat..už i Zelenskyj pochopil o co USA jde

0 1
možnosti
TS

Pořád nikdo poradne neřekl proc by to Rusko dělalo.

0 0
možnosti
IB

I97v22i71c68a 62B34o74j53i70č

30. 1. 2022 15:22

Nebylo by teď v největším pořádku, pokud by se jednotky NATO shromáždily u ruských hranic v zájmu obrany?

1 1
možnosti
LZ

Tak zase přiznejme si, že cvičení NATO u Ruských hranic probíhalo vždy, ovšem Ukrajina s NATO nemá nic společného, to že jim něco naslibovala us administrativa, vůbec k ničemu ostatní členy nezavazuje.

2 0
možnosti
LZ

No nevím, pro úspěšné vedení útoku z vojenského hlediska, je potřeba nashromáždit minimálně trojnásobné množství vojáků, techniky, munice, a všeobecně zásob. Vzhledem k tomu že Ukrajinská armáda na linii Luhanská a Doněcká republika nashromáždila 260 000 armádu včetně útočných skupin, DNR a LNR má armádu dohromady čítající 35 000 vojáků, se to Ruské uskupení na hranicích zdá spíše jako obranné minimum v případě útoku na obě republiky.

3 2
možnosti
Foto

Jaké "republiky"? Je to stále právoplatné území Ukrajiny!!

0 0
možnosti
JK

Ruská armáda od roku 2014 posílila.. A americká od roku 2014 (nebo jakéhokoli jiného roku v minulosti) oslabila? A co čínská armáda? Nebo indická? Nebo britská?

A co logika? Rusko na Ukrajinu nezaútočilo už v roce 2014, kdy na to mělo pádný důvod - vraždění Rusů na Ukrajině s tichým požehnáním Kyjevu. Ale čekalo 8 let, až Ukrajinu Západ vyzbrojí moderními zbraněmi, aby zaútočilo pak...

Nebylo to Rusko, které Ukrajině vyhrožovalo zničením. Byla to Ukrajina, jejíž politici velkohubě vyhlašovali, že kdyby měli jaderné zbraně, tak by Rusko srovnali se zemí. Byly to Ukrajina, jež pořád říká, že Donbas vojensky dobude za každou cenu...

Rusko jenom dělá to, co by dělal každý jiný stát. Opakuji KAŽDÝ. Snaží se chránit své občany, resp. občany Ukrajiny ruské národnosti před ukrajinskou nenávistí a fašistickými zmetky v ukrajinské armádě a politice. Jediné, čo Rusku lze vyčítat, je to, že to nedělá dostatečně razantně. Kdyby nějaký stát dělal Američanům, Britům, Francouzům atd. to, co dělali Ukrajinci na svém území Rusům, dávno - už v roce 2014 - by tam byli zasáhli. Vojensky, nebo by tam alespoň udělali politický převrat.

Všimněte si, že západním tvrzením chybí elementární logika. Vše směrují na emoce - a co nejvíce ty emoce rozvášnit. Sfanatizovaní, emočně vybičovaní jedinci postrádající logické uvažování, je nejlepší "materiál a futr pro kanóny" k rozpoutání válek. Kdykoliv a kdekoliv na světě.

To by bylo radosti na Západě - dva největší slovanské národy se mezi sebou perou hlava-nehlava a oni to sledují z bezpečné vzdálenosti. Poskytují jedné z válčících stran půjčky, za které ta pak ze Západu nakupuje zbraně.

Západ vyhlašuje velkohubé prohlášení o zastavení války, pořádá samity a různé jednání. A čeká, až se obě strany dostatečně vysílí, aby tam mohli konečně oni "udělat pořádek".

Nepřipomíná vám to něco z historie?

7 11
možnosti
DD

D50a27v28i41d 50D77i13r93g23a

30. 1. 2022 15:17

Připomíná mi to něco z historie. Třeba svahu bránit utlačované Sudetské Němce. Ochránce má média plně pod kontrolou státistrany. A má ekonomické problémy. Cítí se ponížený a ohrožený svými sousedy.

Historické paralely se dají hledat na spoustě míst. Naštěstí Glivice je mimo území Ukrajiny, takže se historie možná opakovat nebude.

5 1
možnosti
MU

Invaze má proběhnout v lednu, takže mnoho času již nezbývá. Je čím dál víc zřejmé, že se jednalo o úmyslné šíření dezinformací SBU, západními rozvědkami a jim přisluhujícími médii. Rusko několik měsíců tvrdí, že se k útoku nechystá a západ, o něco delší dobu, tvrdí pravý opak. Je nejvyšší čas přijít se smyšlenkou jak jsme Rusko od invaze odradili a uvalit na něj sankce za to, že nezaútočilo.

8 5
možnosti
MG

M31i47c24h20a20l 84G31á15l37l

30. 1. 2022 14:35

Tak teď jsem se z chuti zasmál.

Za 1.) Žádná ruská invaze na UA nebude. Tečka

Za 2.) Rusko, že nemá na to obsadit UA co se vojenské připravenosti týče?  Do 2 dnů by bylo hotovo. By ji sfouklo jak vítr popadané listí....

4 9
možnosti
PS

P46e24t75r 78S49o50u57k21u23p

30. 1. 2022 15:12

Porovnávat ruskou armádu s armádou několikanásobně menší, nejchudší a nejzkorumpovanější zemí v Evropě prostě moc nejde. Ukrajincům je tak celkem jedno který oligarcha nebo blb jim vládne, protože ať je Ukrajina proruská, nebo prozápadní, nic se pro ně nemění.

4 0
možnosti
RK

R75o49s71ť42a 41K67u21p27e39c

30. 1. 2022 14:35

Podpora mistnich by byla dost na straně okupacnich sil. Prece jen Charkov, Zaporoží a zbytek neokupovaneho donbasu ma velkou ruskou mensinu, i etnicti ukrajinci jsou ruskojazycni a majdan tam zanedbatelnou podporu nez proruske protesty 2014 na pravem brehu dněpru . Partyzansky boj by urcite nebyl tak tvrdý a dlouhý jako v afganistamu, neni nato terén, hory,skály a ani natura mistniho obyvatelstva (ve stylu az umru stejne skoncim v nebi se sedmi panami). A prave letectvo, protivzdusna obrana a prostredky REB hrajou prim v modernim boji. Pěchota by uz jen dorazila ten zbytek co se stacil schovat pred bombardovanim a salvama z mobilnich raketometů. Moh by ty nazory psat aspon nekdo kdo se v tom trosku vyzná a neplacá pate pres devate.

0 0
možnosti
  • Nejčtenější

Atentát na Fica. Slovenského premiéra postřelili

15. května 2024  14:56,  aktualizováno  17:56

Slovenského premiéra Roberta Fica ve středu postřelili. K incidentu došlo v obci Handlová před...

Fico je po operaci při vědomí. Ministr vnitra mluví o občanské válce

15. května 2024  19:25,  aktualizováno  23:12

Slovenský premiér Robert Fico, který byl terčem atentátu, je po operaci při vědomí. S odkazem na...

{NADPIS reklamního článku dlouhý přes dva řádky}

{POPISEK reklamního článku, také dlouhý přes dva a možná dokonce až tři řádky, končící na tři tečky...}

Drahé a rezavé, řeší Ukrajinci zbraně z Česka. Ani nezaplatili, brání se firma

18. května 2024  12:02

Premium České zbrojařské firmy patří dlouhou dobu mezi klíčové dodavatele pro ukrajinskou armádu i tamní...

Fica čekají nejtěžší hodiny, od smrti ho dělily centimetry, řekl Pellegrini

16. května 2024  8:42,  aktualizováno  15:38

Zdravotní stav slovenského premiéra Roberta Fica je stabilizovaný, ale nadále vážný, řekl po...

{NADPIS reklamního článku dlouhý přes dva řádky}

{POPISEK reklamního článku, také dlouhý přes dva a možná dokonce až tři řádky, končící na tři tečky...}

Pozdrav z lůžka. Expert Antoš posílá po srážce s autem palec nahoru

13. května 2024  18:48,  aktualizováno  14.5 22:25

Hokejový expert České televize Milan Antoš, kterého v neděli na cestě z O2 areny srazilo auto, se...

Koho ještě zajímá? Trumpův soud jako reklama končí, demokraty neuspokojil

21. května 2024

Premium Od spolupracovnice MF DNES v USA Soudní proces s exprezidentem USA Donaldem Trumpem o údajné nelegálnosti úplatku pornoherečce...

iDNES Premium rozdává 1 000 Kč na letenky a čtení za 49 Kč na čtvrt roku

21. května 2024

K mimořádné nabídce na čtvrtletní předplatné za 49 korun teď iDNES Premium přidává ještě další...

Rusko si objednalo sabotáže v Polsku, devět lidí skončilo za mřížemi

20. května 2024  22:51

Polské bezpečnostní složky nedávno zadržely devět lidí, které podezírají ze zapojení do sabotáží v...

Absurdní! Nehorázné! Izrael, USA i Česko odmítají zatykač z Haagu na Netanjahua

20. května 2024  20:32,  aktualizováno  21:50

Izrael má jasno: zatykač z Haagu je absurdní, ostudný a útok proti celé zemi. Tak se vyjádřil...

Akční letáky
Akční letáky

Prohlédněte si akční letáky všech obchodů hezky na jednom místě!