Premium

Získejte všechny články mimořádně
jen za 49 Kč/3 měsíce

Diskuze

Ukrajina poslala drony na anektovaný Krym. Rusové útoky odrazili

Ukrajina zaútočila více než deseti drony na Ruskem anektovaný Krym, píše Reuters s odvoláním na Moskvou dosazenou správu na tomto ukrajinském poloostrově. Protiletecké obraně se podle ní podařilo všechny útoky odrazit. Podle šéfa Mezinárodní agentury pro atomovou energii (MAAE) Rafaela Grossiho je situace okolo Záporožské jaderné elektrárny stále více nepředvídatelná a potenciálně nebezpečná.
Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
DR

Tak tenhle dronový útok, co se týče výsledků, moc slavný nebyl.

0 5
možnosti
DR

Ovšem jak koukám, tak pánové Grešlik, Brejcha a Mikeš nás zcela jistě rádi seznámí s těmi úspěchy který tento dnešní dronový útok docílil, že.

0 0
možnosti
MK

Tak v mistech s fukncni PVO ma pouziti dronu smysl snad jedine v takove podobe, ze tam poslete neco jednoducheho a levneho, abyste nutili nepritele vyplytvavat drahou munici.... Jinak v oblastech pokrytych PVO nepouzivaji bezne bojove drony ani USA (a jejich drony jsou jeste trochu jiny level)

0 0
možnosti
GK

Zajimavy s tou ofenzivou. Kdyz jsem tady psal ze P.P. letel/jel na Ukrajinu ne jako zastupce Ceska ale posel NATO (neni se co divit vzhledem k jeho byvale funkci v NATO), to se mohli vsichni uminusovat. Ani si tech NATO desek co mel P.P. sebopu nevsimli diky sve zaslepenosti. No vida a dneska se docitame: +++ 13:44 "Mimořádně škodlivé": Český prezident varuje Ukrajinu před unáhlenou protiofenzívou +++ +++ 13:44 "Äußerst schädlich": Tschechischer Präsident warnt Ukraine vor überstürzter Gegenoffensive +++ odkaz na original: https://www.n-tv.de/politik/13-44-Ausserst-schaedlich-Tschechischer-Praesident-warnt-Ukraine-vor-ueberstuerzter-Gegenoffensive--article23143824.html No a kde je momentalne Zelensky? no preci na koberecku v centrale NATO.

0 13
možnosti
PB

..... bych teda počkal jak ta ofenziva dopadne a potem hodnotil kdo co zpackal, podcenil, opomněl, nezvládl a naopak,- kdo co zrobil na jedničku, precizně sa připravil, vybavil, bojoval s elánem, důvtipem, tvrdě, nekompromisně a maximálně efektivně!,- ....... samozřejmě temu rozumíme všeci, hlavně borci s modrejma knížkama a stratégové z válečnejch her na PC!,- tak sa těším na ty komenty při osvobozování Krymu;-DEU!

2 7
možnosti
Foto

Stratégové PC her tomu rozumí určitě mnohem lépe než ti bez modré knížky. Strategie tak jaksi vycházejí z válek stejně jako starý dobrý šach. Zatímco služba u stolku a šúrování záchodů z tebe stratéga neudělají. PC hry mohou, když máš talent. Ofenzivy taky simulují na počítačích. ;-)

2 0
možnosti
MK

Prigožin na Telegramu: "Máme slíbeno tolik munice, kolik potřebujeme, abychom mohli pokračovat ... Je nám řečeno, že v Arťomovsku můžeme postupovat, jak uznáme za vhodné."

A dále píše, že k jeho skupině byl nově přidělen generál Sergej Surovikin coby koordinátor logistiky.

Prigožin je evidentně schopný a tvrdý lobbista. ;-)

0 3
možnosti

Jó, slibem nezarmoutíš.

3 0
možnosti
PT

Musím místní konspirátory zklamat. V této válce má každý v kapse mobil, takže se moc nedá tajit, jestli jedna strana druhé něco zasáhla nebo ne. A ze Sevastopolu žádné zásahy na TG nevidím, čili PVO asi fakt zafungovala.

Na druhou stranu, stále se předpokládá, že jde jen o průzkum bojem. Až budou chtít něco opravdu zničit, vypustí roj desítek dronů a raket a tam něco vždycky projde.

1 2
možnosti
PT

Navíc kolik čeho kdo sestřelí taky moc nevypovídá. Šéf ukrajinské PVO zveřejnil jeden ruský "dron" co sestřelili drahou PVO. Vypadá to jako z pořadu Přemka Podlahy, kolečka z kočárku, křídla z překližky, zflikované halabala, výrobní cena asi tak 1000 Kč. Jestli něco takového sestřelí soupeřova PVO, je to vlastně váš zisk. :-)

3 3
možnosti

Rusáci všechny útoky odrazili ... tvrdí Rusáci, zapomněl titulek zmínit.

Ve skutečnosti to bude podobné "odražení", jako když se budova ruských kasáren hrdinně postavila do cesty ukrajinskému kamikadze dronu, a zničila ho. :-)

12 0
možnosti
TN

No vida. Ruští kolaboranti už ani nepředstírají, že by už na samém počátku šlo Rusům o něco jiného než okupaci a dobytí.

4 0
možnosti
PT

Situace v Záporožské JE je zvláštní. Teď jsem četl situační zprávu: 5 bloků ke ve "studené odstávce" a 1 blok v "horské odstávce". Jestli to dobře chápu, v té horké odstávce sice nevyrábí elektřinu, ale vyrábí teplo? A studená znamená "vypnuto"?

0 0
možnosti
PK

P89e38t58r 41K71a81v74a86n

7. 5. 2023 11:49

JE vyrábí teplo prakticky pořád, jakmile je jednou uvedena do chodu. "Vypnout ji" ve stejné smyslu, jako se vypne třeba trouba, dost dobře nejde. Ale dá se řídit jestli toho tepla bude hodně nebo málo.

Studená odstávka pravděpodobně znamená, že reakce je ztlumena na minimum, a teplo se pouze odvádí, nepoužívá se k výrobě páry na točení turbínou. Co je to horká odtávka nevím, ale může to být o tom že vyrábějí páru, ale nepouštějí ji do turbíny. To může mít smysl třeba když potřebujete na turbíně něco opravit.

0 0
možnosti
VF

0 poškození jak to ti rusáci dělají. Odrazí všechny útoky a naopak zničí víc techniky než kolik jich bylo na ukrainu dodáno.

1 0
možnosti
FM

A neříká totéž Ukrajina;-)?Snad nemyslíte,že zprávy o sestřelení všeho možného co vystřelí Rusáci na UA jsou "Jen ty pravdivé"?

0 10
možnosti
  • Nejčtenější

„Krok ke třetí světové.“ Ukrajinci zasáhli klíčovou ruskou radarovou stanici

25. května 2024  12:55

Ukrajinská armáda zřejmě tento týden zasáhla významnou ruskou radarovou stanici, která je součástí...

Ženě se do ruky zakousl pes. Muž, který jí přispěchal na pomoc, zvíře zabil

29. května 2024  15:12

Ženu v Žihli na Plzeňsku vážně pokousal volně pobíhající pes. Na pomoc jí přiběhl příbuzný, který...

{NADPIS}

{LABEL} {POPISEK}

Turek: Z Nerudové mi bývá špatně, o hlasy komoušů a progresivistů nestojím

24. května 2024

Bývalý automobilový závodník a lídr Přísahy s Motoristy Filip Turek patří mezi černé koně...

Nemocnému synovi vstříkla do krve vodu. Chtěla jsem, aby to skončilo, řekla

29. května 2024  13:51

Mimořádně nešťastný případ matky samoživitelky a jejího vážně nemocného dítěte řeší Městský soud v...

{NADPIS}

{LABEL} {POPISEK}

Česko explodovalo zlatou hokejovou radostí, fanoušci v Praze kolabovali

26. května 2024  11:40,  aktualizováno  23:29

Česko v neděli zažilo hokejový svátek. Fanoušci vyrazili sledovat finále mistrovství světa na...

Porota uznala Trumpa vinného z falšování plateb pornoherečce

30. května 2024  23:15,  aktualizováno  31.5

Porota v New Yorku ve čtvrtek shledala exprezidenta Donalda Trumpa vinným ve všech 34 bodech...

Vondra straší a vyrobil si Turka, říká lídr Pirátů. Green Deal chce dodržet

31. května 2024

Piráti zůstali v kampani před eurovolbami prakticky jediní, kdo hájí současnou podobu Green Dealu....

Velký podfuk s výsluhou, nemocenská i v civilu. Policisté obírají stát o miliony

31. května 2024

Premium Státu rapidně rostou výplaty výsluh pro policisty, hasiče, celníky či dozorce. Loni Česká republika...

Švédsko nemá o rekruty nouzi. Zájemci o službu v armádě se jen hrnou

31. května 2024

Premium Západní země řeší nedostatečný zájem o službu ve svých armádách. Švédsko tento problém nemá – může...