Diskuze

Kéž Alláh ochrání naše vojáky. Turci i jejich média mají o invazi jasno

Hrdinní turečtí vojáci bojují proti teroristům v Sýrii a zachraňují tak bezpečnost celé země i Blízkého východu. Obrázek současné invaze proti syrským Kurdům vypadá v tureckých médiích výrazně jinak než v těch západních. O tom, že Kurdové porazili Islámský stát, se Turci nedozvědí. Na sociálních sítích operaci zhusta schvalují.
Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
JM

J83a96n 41M42o82r12a47v55e42c

12. 10. 2019 10:26

Erdogan se mstí Kurdům za to, že bojovali proti IS !!

1 0
možnosti
LS

Pamatuji si na VŠ jednoho učitele, který nám dal na hodině dotaz, zda by mělo být Turecko vzato do EU cca 8 let zpět (a chtěl rozproudit diskuzi) byl jsem jeden z mála co se zvedl a řekl že ani náhodou, jiná mentalita, náboženství, historie a kultura obecně, že tu nemají co dělat. Z jeho strany se na mě vrhla velká kritika, že tam má kamarády, jak jsou to super lidi. Spolužák co seděl vedle mě, tak mi pak ze srandy řekl: tak ty si rovnou můžeš tenhle předmět zapsat znovu na další rok... Zajímalo by mě, co ten učitel na VŠ říká teď... Já totiž na jeho fanatickou obhajobu nikdy nezapomenu

1 0
možnosti
LS

Vzpomínáte na nepovedený puč? Škoda že se nedotáhl až do konce... (I když byl zřejmě zinscenován)

2 0
možnosti
TJ

Pokud jde o genocidu některých sousedních národů, tak v tom jsou Turci jednotní bez bez ohledu na stranickou příslušnost. Viz Arméni, Řeci,

0 0
možnosti
JB

J98a39n 57B43a64b95i33č86k51a

12. 10. 2019 4:27

Genociidu Arménů prováděl Turci a Kurdové

0 2
možnosti
PK

Kéž Alláh ochrání naše vojáky. Turci i jejich média mají o invazi jasno - správně má být: Kéž Bůh ochrání naše vojáky. Turci i jejich média mají o invazi jasno.

My jsme Češi a abrahámovského boha nazýváme slovanským slovem Bůh, Bog. Al Alláh je arabsky a znamená to doslova "Ten Nejvyšší". Muslimové totiž jméno Boha nevyslovují.

1 1
možnosti
TJ

V arabštině je ilah bůh, s určitým členem al- ilah, zkráceně al lah je Bůh. Viz šaháda - la ilah illa Alláh - není boha kromě Boha.

0 0
možnosti
DR

Připomíná to 30.léta v jisté sousední zemi.

6 0
možnosti
SR

Turci mají stejné mocenské ambice a stejně jako zmínění sousedé se také nikdy nezmění.

2 0
možnosti
JD

Tady je krásně vidět, že aktivističtí novináři jsou jak v Turecku, tak u nás. Rozdíl je jen v tom, že s tím, co napíší, souhlasí v Turecku 90 procent obyvatelstva, ale s výtvory jejich kolegů tady jen 10 procent zdejších obyvatel.

Tedy pokud zrovna nejde o Rusko nebo Babiše.

Tam je úspěšnost podstatně vyšší ;-D

3 1
možnosti
Foto

Vzhledem k tomu, že od doby, co je Erdoğan v pozici sultána, v Turecku neexistují nezávislá média a nesmí se objevovat negativní články (jinak platí úměra jeden zveřejněný článek, jeden zmizelý autor), tak snad nečekáte, že budou tamní média protestovat?

8 1
možnosti