Premium

Získejte všechny články mimořádně
jen za 49 Kč/3 měsíce

Diskuze

Proč nejsou naši generálové jako ti Hitlerovi, ptal se Trump podle nové knihy

Donald Trump se během svého prezidentského mandátu svěřil svému personálnímu šéfovi, že si přeje, aby jeho generálové k němu byli stejně loajální jako byli němečtí generálové za druhé světové války k Adolfu Hitlerovi. V nové knize, jejíž úryvek v pondělí zveřejnil časopis The New Yorker, to uvádějí novináři Peter Baker a Susan Glasserová.
Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
ZH

Ano, Trump by si velice dobře rozuměl se všemi diktátory světa. Je totiž jedním z nich. Udělal i dobré věci, ale těch je opravdu málo proti tomu v čem lidem zavařil jinak.

Kdyby vyhrál opět volby a stáhl USA z NATO, poblahopřál Putinovi, ..... to by měli asi všichni levičáci a nefachčenci velikou radost. Opět nastolit komunismus, nikdo nic nemít, nebo vlastně mít všichni stejně. Vládci nikomu nic nedat a zbytek světa žít v chudobě a nevědomosti.

1 0
možnosti
OU
Foto

Ta kniha ani clanek nejsou zadne prekvapeni. Trump se videl v diktatorech jako Hitler nebo Putin.

Loajalita k nemu byla podle jeho mozecku nadrizena loajalite k Ustave i zakonum. Po svych podrizenych pozadoval porusovani zakonu a kdyz odmitli, tak je zpravidla v zachvatech zurivosti vyhodil.

Jeho fanouskum by bylo mnohem lepe v Rusku nebo severni Koreji. Rv

5 5
možnosti
JK

Porušování jakých zákonů, Jirko? Pochybuji, že odpovíš, protože sám nevíš...

2 2
možnosti
LS

Čím to je, že se s Trumpem nepohodlo tolik spolupracovníků, i těch, které si sám vybíral? A pak o něm "najednou nepěkně mluvili". Opravdu byli všichni neschopní a pomstychtiví, zakuklení levičáci, a jen Trump byl letadlo, jak tady líčí jeho uctívači? Nepamatuji si US prezidenta, který by zažíval takové "příkoří a smůlu". To se dá srovnat leda s naším Zlemanem.

10 4
možnosti
MB

I Dick Cheney označil Donalda Trumpa za největší „hrozbu pro naši republiku“ v nové předvolební reklamě pro jeho dceru Liz Cheney, která se uchází o znovuzvolení ve Wyomingu.

„V 236leté historii našeho národa nikdy neexistoval jedinec, který by byl pro naši republiku větší hrozbou než Donald Trump,“ řekl Cheney, který za George W. Bushe zastával funkci viceprezidenta dvě funkční období.

Cheney řekl: „Pokoušel se ukrást poslední volby pomocí lží a násilí, aby se udržel u moci poté, co ho voliči odmítli.

„Je to zbabělec. Skutečný muž by svým příznivcům nelhal. "Prohrál volby a prohrál hodně." Já to vím, on to ví a v hloubi duše si myslím, že to ví většina republikánů.“

Cheney dále mluvil o tom, jak je hrdý na svou dceru „za to, že se postavila pravdě, dělala to, co je správné, ctila svou přísahu ústavě, když se toho tolik lidí v naší straně bojí“.

5 4
možnosti
JM

J41a67n 66M75o14l56n34á92r

8. 8. 2022 21:50

Pro putinovce byl Trump the best. ;-D

5 5
možnosti
IS

Je stará známá věc, že Kelly nemohl vystát Trumpa a po 17 měsících, kdy byl vyčerpán, tisk ho málem sežral za živa, prostě na tu pozici chief of staff nestačil. Protože Trump ho požádal o resignaci to mu Kelly nemůže zapomenout a jako někteří z těch, kteří buď rezignovali sami nebo byli o to požádani píší knihy a očerňují bývalého prezidenta. Hlavně když jim z toho kapou dolárky, nikdo jim do svědomí nepoleze a pisálci tam vypisují nesmysly, jakože Trump nazýval military suckers or losers, které byly už dávno vyvráceny. Celá tato mašinerie byla spuštěna aby Trump mohl být impeachován a tak si Kelly jen přihřívá polívčičku aby si přilepšil k penzi. Jednoduše řečeno, Trump se obklopil lidmi, kteří mu nebyli nakloněni, podkopávali jeho autoritu kde mohli, vypouštěli na venek informace, které jsou v kabinetu každého presidenta tajné, prostě zde byla snaha od počátku Trumpa očernit co nejvíce, jelikož volby prohrála Hillary a to se nezapomíná. Stejně jako jiné výtvory, i tato kniha slouží svému účelu, stejně jako nekončící vyšetřování o povstání January 6, 2021, nyní už trvající 19 měsíců, a to aby Trumpovi zamezili případnou kandidaturu na presidenta v roce 2024. Toť vše. Samozřejmě názory levičáků a "odborníků" mě teď umínusují.

9 11
možnosti
VV

Máte to přece srovnané - každý, kdo s vámi nebude souhlasit je přece "levičák" a "odborník".

Zjevně vy budete ten loser.

10 6
možnosti
LN

Trump se svým IQ se podivoval nad spoustu věcmi, kterým vůbec nerozuměl.

12 7
možnosti
MB

Antitrump kampaň v USA chápu ale tady ? K čemu. Trump stejně zvítězí, Biden ho nemá šanci opět porazit. Bohužel schytal covid i válku a ještě je i starej a zralé na odpočinek

11 14
možnosti
OH

Nebuď směšný. Vždyť to byl právě Trump, kdo Bidenovi minulé volby vyhrál. Myslíš si, že tolik lidí chtělo mít za prezidenta právě Bidena? Sotva. Ale vybírali si mezi Bidenem a Trumpem.

9 1
možnosti
RK

Bylo to řečeno již tisíckrát. T. byl nebezpečený celému americkému systému, ale totální neschopa a břídil, což byla klika nejen pro USA, ale i pro celou Evropu včetně nás a svět. Někdo schopnější na jeho místě by ten systém destabilizoval a rozložil. Šílené je, že desítkám miliónů jeho voličů by to nejspíš ani nevadilo i přes to, že nemají ani tucha, co by přišlo místo toho, nebo považují za lepší cokoliv včetně anarchie. Každá revoluce v historii ale daný stát nejdřív srazila dolů.

11 9
možnosti
JK

Trump byl nebezpečný systému, který zavedla Strana pod vedením povedené rodinky Clintonů zahrnující podřízení státních institucí vedoucí úloze Strany ve státě a společnosti tak jak to Češi a Slováci velmi dobře znají z doby před Listopadem 89.

Bohužel George W. Bush byl slabý prezident a nedokázal na tomto systému nic změnit, takže pak během osmi let administrativy Barry Soetora aka B. Husejna Obamy či jak se ten hochštapler vlastně jmenuje došlo k dalšímu upevnění vedoucí úlohy Strany.

Zvolení Donalda Trumpa bylo podcenění vlivu voličů v jednotlivých státech a podcenění systému volitelů ve vedení volební kampaně Hillary Clinton. Byla to v konečném důsledku ona, kdo zavinil porážku ve volbách 2016, protože si myslela, že zavedená opatření jsou dostatečná a že není možné aby byl Donald Trump zvolen.

Nicméně nejen téměř 100% podpora v tisku, televizi a v sociálních sítích dokázala zvrátit výsledek voleb 2020, kdy Strana už nenechala nic náhodě a hlavně pomocí protikovidových opatření dokázala zvrátit výsledek voleb ve svůj prospěch.

Takže nikoliv, Donald Trump nebyl nebezpečný celému americkému systému, ale pouze jeho části zahrnující vedoucí úlohu Strany ve státě a společnosti...

5 9
možnosti
Foto

A - pořád se vydělává ;-D

0 0
možnosti
  • Nejčtenější

Nahá umělkyně za zvuků techna házela před dětmi hlínou. Už to řeší policie

3. května 2024  10:10,  aktualizováno  13:43

Policie prošetřuje vystoupení, ke kterému došlo na Akademii výtvarných umění (AVU). Umělkyně a...

Přes Česko přešly bouřky s krupobitím. Dálnici D1 pokrylo bahno a větve

6. května 2024  15:47,  aktualizováno  7.5

Do Česka přišly přívalové deště, na některých místech padaly i kroupy. Hasiči hlásili desítky...

{NADPIS reklamního článku dlouhý přes dva řádky}

{POPISEK reklamního článku, také dlouhý přes dva a možná dokonce až tři řádky, končící na tři tečky...}

Německo je otřeseno. Přišel brutální útok na politika, pak následoval další

4. května 2024  17:40,  aktualizováno  21:09

Na lídra kandidátky německé sociální demokracie (SPD) v Sasku do evropských voleb Matthiase Eckeho...

Vyváděla strašné věci. Zahradil označil Jourovou za nejhorší z eurokomisařů

4. května 2024

Premium Když Česko vstoupilo 1. května do Evropské unie, byl tam matador ODS Jan Zahradil kooptován...

{NADPIS reklamního článku dlouhý přes dva řádky}

{POPISEK reklamního článku, také dlouhý přes dva a možná dokonce až tři řádky, končící na tři tečky...}

Ukrajině nastává „nejtemnější hodina“. Začíná mluvit o jednání s Rusy

3. května 2024

Premium Ukrajinské armádě se stále nedaří stabilizovat situaci na frontě a nálada v Kyjevě je čím dál...

Lidé po celém Česku si mohli užít polární záři, nejsilnější za dvě desetiletí

9. května 2024  12:33,  aktualizováno  11.5

Kvůli mimořádně silné eruptivní aktivitě Slunce je v posledních dnech v Česku vidět polární záři –...

Téma klimatických změn už tolik netáhne, voliči v Evropě se víc bojí migrace

11. května 2024

Premium Za čtyři týdny budou evropští voliči vybírat 720 poslanců nového europarlamentu a už nyní je...

Důchod daleko, ale práci nedostanou. Nezaměstnaných šedesátníků přibývá

11. května 2024

Premium Lidé kolem šedesátky při hledání zaměstnání narážejí na zeď. Zaměstnavatelé o ně nestojí, preferují...

V Petrohradě autobus s dvacítkou lidí divoce kličkoval a pak se zřítil do řeky

10. května 2024  14:27,  aktualizováno  22:30

V centru Petrohradu v pátek přišlo o život nejméně sedm lidí, když z mostu do řeky Mojky spadl...

Akční letáky
Akční letáky

Všechny akční letáky na jednom místě!