Donald Trump

Donald Trump | foto: Reuters

Donald Trump po necelém měsíci ruší svůj blog. Chystá „větší věc“

  • 100
Donald Trump po necelém měsíci ruší svůj blog. Podle internetových stránek televize CNBC tým bývalého šéfa Bílého domu naznačuje, že se chystá spustit novou platformu pro sdílení svých plánů a názorů.

Blog nazvaný „Od pracovního stolu Donalda J. Trumpa“ byl od začátku května místem na jeho internetových stránkách určeným pro příspěvky, které další lidé mohli sdílet na sociálních sítích Twitter a Facebook.

Provozovatelé těchto dvou sociálních sítí zablokovali Trumpovi přístup k jeho účtům po událostech z 6. ledna, kdy dav příznivců bývalého prezidenta vtrhl do sídla Kongresu, aby tak dal najevo svůj nesouhlas s výsledky listopadových voleb hlavy státu. Zemřelo tehdy pět lidí.

Trumpův poradce Jason Miller řekl, že blog se obnovovat nebude. „Šlo jen o pomůcku pro větší věc, na které jsme pracovali a stále ještě pracujeme,“ uvedl Miller. Také Trump koncem května řekl, že blog byl jen dočasný.

Trump a jeho stoupenci obviňují společnosti jako Twitter a Facebook, že jsou vůči němu zaujaté a mají tendenci cenzurovat konzervatisty.

,

Video