Texasan začal střílet na hosty party. Rozlícený dav ho ukamenoval k smrti

  • 137
Texasan z neznámého důvodu spustil střelbu na party ve městě Fort Worth. Postřelil několik lidí, jeden z nich zraněním podlehl. Rozlícený dav útočníka ukamenoval k smrti dlaždicemi.

Podle policie se na dvorku jednoho domu ve čtvrti Como konalo „malé shromáždění“. Útočník se ho též účastnil. Ze zatím neznámého důvodu ho něco naštvalo a odešel pryč.

Po chvíli se vrátil s dalším člověkem. Začal se hádat s jinými hosty. Nakonec vytáhl pistoli začal střílet, přičemž zranil nejméně jednoho člověka.

Ostatní účastníci se na střelce vrhli. Začalo pronásledování. Muž střílel do davu, ten na něj vrhal dlažební cihly, které jsou používány na obložení příjezdové cesty.

„Buď ho chytli nebo spadl na zem,“ popsala stanici Fox 4 News dění mluvčí policejního oddělení Fort Worth Tracy Carterová. „V tu chvíli zemřel,“ dodala s tím, že podle policie jej s největší pravděpodobností zabily vržené kameny. Podezření musí ještě potvrdit zdravotní expert.

Ještě, než střelec šel k zemi, tak zranil tři další lidi. Jeden z nich zraněním podlehl.

Podle policie se všichni účastníci znali. Ta zatím nevznesla žádná obvinění. Podle stanice Fox 4 News není jasné, zda se to nezmění.

Jedna ze sousedek řekla deníku Fort Worth Star-Telegram, že dům, kde se odehrál incident, patří rodině, která se přistěhovala rok předtím. „O víkendech pouští muziku hrozně nahlas,“ postěžovala si.

Podle radního Michaela Craina násilnosti jsou na vzestupu napříč městem, přičemž Como není výjimkou. Dlouholetá obyvatelka členka sousedského výboru Ella Burtonová si myslí, že agrese je důsledek nashromážděné frustrace z pandemie.


Atentát na Roberta Fica

Slovenského premiéra Roberta Fica ve středu postřelili v obci Handlová před kulturním domem, kde předtím zasedala slovenská vláda. Politika odvezli do nemocnice.

Témata: policie, Smrt, Fort Worth

Video