Diskuze

Útok ozbrojenců na autobusy v Sýrii si vyžádal devět mrtvých

Nejméně devět lidí zabili v neděli večer v centrální části Sýrie ozbrojenci, kteří přepadli autobusy, jimiž oběti cestovaly. Mezi mrtvými je sedm vojáků syrské armády, uvedla agentura AFP.
Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
SM

Ze Syrie a vůbec ze světa jen kusé zprávy a to jen občas, když už je to příliš křičící . Och, jak mi chybí Tereza Spencerová a její denní přehled o tom, co se děje je světě a její milované Syrii

6 0
možnosti
DR

Bohužel máte pravdu. Poněvadž díky by jsme se mj. i oficiálně dozvěděli, že kurdové spolu se světovými posly míru američany nedávno z tábora Al-Hol propustili cca 200 džihádistů z Daesh, kteří se ihned připojili ke svým druhům v poušti Badiya.

1 0
možnosti
HK

Senátor John McCain, který jezdil osobně morálně podpořit vůdce syrské opozice popravující děti. Při svém pohřbu četných kondolencí od českých politiků. Hlavně ODS a TOP 09;-D;-D

10 1
možnosti
JB

Byl to klasický válečný štváč a jestřáb, který považoval svět za americkou kolonii.Rv

6 2
možnosti
JB

Ale copak? Syrská státní média?8-o Vojáci syrské armády?8-oJeště nedávno to byli Asadovy jednotky.;-)

14 1
možnosti
MK

Demokratická opozice opět v akci.

14 1
možnosti
DN

Byl jste rychlejší...

2 0
možnosti
DN

ISIS je tak šílená organizace, že s něma nechtějí mit nic společného ani Palestinci a Hamás. Dokonce ani žádná další islámská politická uskupení.

ISIS má špatnou pověst na celém blízkém východě, proto prosazují své zájmy jen zbraněmi.

Nikdy by je žádný muslim dobrovolně nevolil.

0 1
možnosti
Foto

Palestinci, Hamás a Hizballáh (ten jste vynechal) mají společného něco s těmi druhými: Íránem - ten jim posílá výzbroj a vede tak leckde nepřímou válku (Jemen, Gaza, Libanon, Sýrie).

Na dobrovolnost se tam nehraje, a obyvatelstvo má jedinou jistotu: když spadnou do sféry těch druhých, ze všeho nejdřív dojde k masakru těch, o kom si ti noví myslí, že by mohli dělat potíže.

Assad o moc lepší není, snad jen je diktátor více naším způsobem, tak se nám možná zdá být přijatelnější nebo aspoň pochopitelnější.

2 2
možnosti
KV

A jedná se o bojovníky proti režimu prezidenta Asada, tedy naše spojence? Já si takhle nejsem jistá, jestli to máme brát jako boj za demokratizaci Sýrie nebo terorismus.

21 2
možnosti
DN

Jsou to bojovníci poražené strany konfliktu, která se nehodlá vzdát.

Assad a Putin těmto lidem zničili sen o chalifátu.

Někdo ty lidi ale cvičí a platí dál.

Na to, kdo to je existuje mnoho teorií.

Ale dokud se to nezjistí, nebudou poraženi.

4 1
možnosti
MU

Islámský stát a islamisty všeobecně lze vymýtit pouze vymýcením Islámu.

14 3
možnosti
MH

Druhe nejrozsirenejsi nabozenstvi? :-D

0 1
možnosti
JB

Demokratická opozice, protěžovaná po léta médii a progresivisty i u nás, střílí 13 leté holky. Chápe alespoň některý z těch pomatenců, jakým nelidským zrůdám v té Sýrii fandil a koho podporoval? Chápe některý z vítačů, koho sem bez jakýchkoliv kontrol pouštíme, abychom ho vydávali za doktora nebo vědce a aby se nám pak to samé dělo i tady?

39 3
možnosti
PS

Islámský stát nebyl nikdy médii a progresivisty "protěžován." Dejte si dohromady fakta a teprve pak se spravedlivě rozhořčujte ve virtuálním prostoru.

2 18
možnosti