Při střelbě v Severní Karolíně zemřelo pět lidí, včetně policisty mimo službu

  • 18
Pět lidí bylo ve čtvrtek zabito při střelbě ve městě Raleigh ve státě Severní Karolína na jihovýchodě Spojených států. Mezi mrtvými je i policista, který byl mimo službu. Nejméně dva další lidé jsou zraněni. Policie oznámila, že podezřelého zatkla v domě poté, co několik hodin unikal.

Střelba v rezidenční části města Raleigh začala ve čtvrtek večer místního času (v noci na pátek SELČ) a vyvolala rozsáhlé pátrání po útočníkovi, které část metropole Severní Karolíny uzavřelo.

„Musíme toto nesmyslné násilí v Americe zastavit,“ prohlásila starostka města Mary-Ann Baldwinová na tiskové konferenci. Guvernér Roy Cooper střelbu v Raleigh označil za noční můru a nesmyslný a pobuřující násilný čin.

Policie podezřelého popsala jako mladistvého bělocha. Jeho věk ani jméno nezveřejnila. Zatčen byl podle stanice WTVD, zpravodajské pobočky ABC News, v garáži. Podrobnosti o možném motivu útočníka úřady nesdělily.

Dva lidé, včetně jednoho policisty, byli převezeni do nemocnice. Policista byl propuštěn, ale druhý zraněný je v kritickém stavu.

Ve Spojených státech se podle agentury AP jednalo o 25. masovou vraždu v letošním roce definovanou v databázi jako vraždu s čtyřmi a více zastřelenými vyjma pachatele. Podle webu Gun Violence Archive bylo při střelbách v USA letos zabito přes 34 tisíc lidí.

,

Eurovolby 2024

Volby do Evropského parlamentu se v Česku uskuteční v pátek 7. a v sobotu 8. června 2024. Čeští voliči budou vybírat 21 poslanců Evropského parlamentu. Voliči v celé Evropské unii budou rozhodovat o obsazení celkem 720 křesel.

Video