ilustrační snímek

ilustrační snímek | foto: Radek Cihla, MAFRA

K společnému bazénu jedině nazí, vynucovali si sousedi. Zasáhnout musel soud

  • 271
Plošný nudismus, který se u společných bazénů a zahrad pokusilo zavést blíže neupřesněné sdružení vlastníků ve Španělsku, soud v andaluském Jaénu zakázal. Sousedská komunita se podle listu El País pokoušela nudismus vymáhat s pomocí ochranky.

Soud to považuje za porušení práv stěžovatelů, jejichž rekreační ubytování se „z místa odpočinku stalo místem utrpení“. Pro každého ze stěžovatelů soud stanovil odškodné 1 000 eur (přes 23 000 korun).

„Vnucování nudismu porušuje právo na rovnost, diskriminuje žadatele na základě jejich myšlenek a představ a porušuje jejich svobodu pohybu a právo na soukromí,“ uvedl soud v andaluském Jaénu. Z dostupných pravidel společenství vlastníků je navíc podle soudu patrné, že nebyly schváleny ani probrány se všemi, kterých se věc týkala.

Boj o nejstarší nudapláž ve Španělsku. Naháči flirtují s Arabkami, vadí klubu

Soud konstatoval, že žalobcům nelze svévolně bránit v přístupu ke společným prostorám komunity pokud nepraktikují nudismus, který označil za „zcela úctyhodnou a legitimní osobní volbu, jejíž praktikování však nelze bezdůvodně vyžadovat“.

Mapy poskytuje © SHOCart a přispěvatelé OpenStreetMap. Společnost SHOCart je tradiční vydavatel turistických a cykloturistických map a atlasů. Více na www.shocart.cz

,

Eurovolby 2024

Volby do Evropského parlamentu se v Česku uskuteční v pátek 7. a v sobotu 8. června 2024. Čeští voliči budou vybírat 21 poslanců Evropského parlamentu. Voliči v celé Evropské unii budou rozhodovat o obsazení celkem 720 křesel.

Video