Cécilia Sarkozyová v den, kdy se její muž ujímal prezidentské funkce. Pár měsíců poté se rozvedli.

Cécilia Sarkozyová v den, kdy se její muž ujímal prezidentské funkce. Pár měsíců poté se rozvedli. | foto: Reuters

Soud odmítl Sarkozyovou, kniha s nadávkami na exmanžela může vyjít

Pařížský soud nevyhověl bývalé manželce francouzského prezidenta Nicolase Sarkozyho Cécilii a nezakázal knihu, ve které jsou jí přičítány nelichotivé výroky na adresu bývalého chotě, jeho kolegů i jejích přítelkyň. Sarkozyová o zákaz požádala s odůvodněním, že kniha porušuje její právo na soukromí.

Jedna z jejích advokátek řekla, že podává odvolání. Podle agentury AFP o něm může být rozhodnuto ještě dnes. Kniha jde na pulty tento týden.

V knize s názvem Cécilia bývalá francouzská první dáma podle týdeníku Le Nouvel Observateur označuje Sarkozyho za skrblíka, proutníka a člověka, který nemá rád ani své děti, jeho spolupracovníky za "škodlivou bandu" a některé své údajné přítelkyně za "zištné coury". - více zde 

Sarkozyovi se rozvedli loni v říjnu po jedenáctiletém manželství. Mají desetiletého syna. Už v roce 2005 Cécilia od manžela na několik měsíců odešla kvůli podnikateli Richardu Attiasovi. Sarkozy nyní udržuje vztah se zpěvačkou a bývalou modelkou Carlou
Bruniovou, která je Cécilii dost podobná. V plném proudu jsou dohady, zda a kdy si ji vezme. - více zde

Ona mě nemůže zastínit
Cécilia Sarkozyová prý bere novou známost svého bývalého manžela vyrovnaně. V rozhovoru pro týdeník VSD to říkají autoři další knihy, která o ní tento týden vychází, novináři Yves Derai a Michaël Darmon.

"Cécilia si nepochybně myslí, že Carla Bruniová není nutně ta, kvůli níž se na ni zapomene. Myslí si, že ona má jinou úroveň. V zásadě pro ni není tato nástupkyně nejhorší," říká Derai.

Oba novináři uvádějí, že Cécilia měla na bývalého manžela velký vliv, i pokud jde o záležitosti Elysejského paláce, a bude chtít si ho udržet. Při odchodu prý mu nechala seznam lidí, na které se může spolehnout, a seznam těch, před kterými by se měl mít na pozoru. Sarkozy prý s ní měl po rozvodu několik rozhovorů o politice a způsobu vedení věcí.

Vedle Deraiovy a Darmonovy knihy Ruptures (Zlomy) vyšla tento týden také kniha Cécilia, skrytá tvář bývalé první dámy. Vydavatelé nechtějí nechat uniknout slepici snášející zlatá vejce, napsal k tomu list Libération.

,

Video