Ruska zasáhla zbraň po návratu z lovu, skončil v nemocnici. Archivní snímek.

Ruska zasáhla zbraň po návratu z lovu, skončil v nemocnici. Archivní snímek. | foto: Samuel Kubáni, ČTK

Slovenský exministr Rusko se postřelil po lovu

  • 16
Bývalý slovenský ministr hospodářství Pavol Rusko se postřelil. Nešťastnou náhodou se podle mluvčí své strany střelil do nohy, když se vracel z lovu. Zranění podle ní není vážné, poslanec je v nemocnici.

"Rána ho náhodou zasáhla do nohy," řekla mluvčí Ruskovy strany ANO Magda Krasulová rozhlasové stanici rádio Expres.

Rusko skončil na chirurgii v bratislavské nemocnici Milosrdných bratov, uvedl server slovenského deníku Pravda. Je mimo ohrožení života.

Krasulová doplnila, že nehoda se stala v neděli několik minut po jedenácté hodině v noci.

Rusko podle Pravdy.sk přišel po lovu domů a čistil zbraně, aby si je uložil do trezoru. Najednou jedna z nich vystřelila a trefila ho. Způsobil si čistý průstřel lýtka.

S Ruskem byli v té chvíli dva členové ochranky, kteří zraněného okamžitě odvezli do nemocnice, kde ho lékaři operovali.

Zbraň zajistila policie. "Okolnosti výstřelu policie vyšetřuje," sdělila mluvčí bratislavské policie Silvia Miháliková.

Rusko měl v pondělí vypovídat na Úřadu boje proti korupci kvůli kupování poslanců. Svou pracovní neschopnost podle mluvčí strany ANO odhadl na týden. S vyšetřovateli bude spolupracovat i v nemocnici, dodala.

Nevysvětlené dluhy a rychlá jízda
Rusko odešel ze slovenské vlády v srpnu kvůli nejasnostem v jeho osobních financích. Nevysvětlil, jak splatil osobní dluh 100 milionů. Bývalý šéf televize Markíza odmítl z ministerské funkce odstoupit. Na návrh premiéra ho odvolal prezident. - více zde

Ruska loni v prosinci "proslavila" i divoká jízda po rakouské dálnici. Ve svém BMW tehdy dvojnásobně překročil rychlost na dálnici A1. Policie ho honila asi osm kilometrů. - více zde


Eurovolby 2024

Volby do Evropského parlamentu se v Česku uskuteční v pátek 7. a v sobotu 8. června 2024. Čeští voliči budou vybírat 21 poslanců Evropského parlamentu. Voliči v celé Evropské unii budou rozhodovat o obsazení celkem 720 křesel.

Video