Slovenská policie po hromadné bitce fanoušků obvinila sedm lidí, zadržela jich 107

  • 2
Slovenská policie po středeční hromadné bitce zahraničních fotbalových fanoušků v centru Bratislavy zatím obvinila sedm lidí z výtržnictví. Policie dříve uvedla, že po rvačce zadržela 107 cizinců z Bulharska, Polska a Nizozemska.

Mezi obviněnými jsou čtyři Nizozemci a tři Poláci. Policie požádala veřejnost, aby poskytla nahrávky zmíněné bitky, pokud ji lidé natáčeli na mobilní telefony. Několika nahrávek už bylo zveřejněno na sociálních sítích.

Kriminalisté zatím zjišťují škody, které fanoušci při hromadné bitce způsobili. Během potyčky zdemolovali vybavení několika restaurací a házeli po sobě i židle.

Podle médií se porvali radikální fanoušci polského týmu Cracovia Krakov a bulharského klubu Levski Sofia, jejichž hráči ve čtvrtek nastoupili na Slovensku na pohárová utkání. Polské fanoušky podle dostupných informací přišli podpořit i fanoušci nizozemského klubu Ajax Amsterodam.¨

V Bratislavě se poprali fotbaloví fanoušci:

,

Eurovolby 2024

Volby do Evropského parlamentu se v Česku uskuteční v pátek 7. a v sobotu 8. června 2024. Čeští voliči budou vybírat 21 poslanců Evropského parlamentu. Voliči v celé Evropské unii budou rozhodovat o obsazení celkem 720 křesel.

Video