ilustrační snímek

ilustrační snímek | foto: Profimedia.cz

O osušku v akvaparku se porvalo 40 lidí, jeden muž skončil v kómatu

  • 131
Zaměstnanci vodního parku v kalifornském Sacramentu museli v neděli neplánovaně uzavřít celý areál. Na vině byl boj dvou početných rodin, který začal sporem o plážovou osušku. Záchranáři museli následně jednoho z bitkařů oživovat, když mu protivník rozbil hlavu židlí. Roli hrál podle policistů i alkohol.

Potyčku v oblíbeném sacramentském akvaparku Raging Waters začala hádka dvou žen. Jejím předmětem byl podle šéfa místní policie Everesta Robillarda plážový ručník – ženy se přely o to, komu patří.

Hádka eskalovala, nakonec se do ní zapojilo dohromady přes 40 lidí z početných rodin obou žen. Někteří do boje vyrazili jen urážkami a nadávkami, zatímco jiní se nebáli použít hrubou sílu.

Přivolaní záchranáři museli do nemocnice převézt pětatřicetiletého muže v kritickém stavu. Na místě ho našli v bezvědomí a se zástavou srdce.

Podle svědků mu jeden z účastníků boje rozbil hlavu plážovou židlí. Lékaři ošetřili i matku zraněného, která byla v šoku a trpěla astmatickým záchvatem.

„Viděl jsem dvě skupinky lidí, které na sebe řvaly a strkaly do sebe. A pak najednou někdo zvedl plážovou židli,“ vyprávěl svědek události Gonzalo Bustane místním novinám a dodal, že byl z uzavření akvaparku rozmrzelý, protože si užíval příjemný den.

Policisté uvedli, že na vyhrocené situaci měl svůj podíl i alkohol. V souvislosti s případem nikoho nezatkli, ale počítají s právními postihy některých aktérů. 

Sacramento

Sacramento

Mapy poskytuje © SHOCart a přispěvatelé OpenStreetMap. Společnost SHOCart je tradiční vydavatel turistických a cykloturistických map a atlasů. Více na www.shocart.cz


Eurovolby 2024

Volby do Evropského parlamentu se v Česku uskuteční v pátek 7. a v sobotu 8. června 2024. Čeští voliči budou vybírat 21 poslanců Evropského parlamentu. Voliči v celé Evropské unii budou rozhodovat o obsazení celkem 720 křesel.

Video