Ilustrační snímek | foto: Reuters

Brit v letadle sáhl stevardovi na pozadí, dostal půl roku vězení

  • 54
Brit Gavin Capps byl odsouzen k šesti měsícům vězení kvůli napadení stevarda společnosti EasyJet. Minulý rok v lednu mu při letu z anglického Manchesteru do islandského Reykjavíku sáhl na hýždě a slovně ho obtěžoval. „Musíš být gay, když si myslíš, že jsem se dotkl tvého pozadí,“ vykřikoval údajně Capps, který byl za podobné delikty souzen i v minulosti.

Na Island letěl Gavin Capps, povoláním rybář, kvůli nové práci na rybářské lodi. Na palubě letadla se během tříhodinového letu opil třemi plechovkami piva a následně šel požádat posádku o další alkohol. Ten nedostal, a tak se pokusil ukrást z vozíku cigarety. Posádka ho následně upozornila, aby se začal chovat spořádaně, jinak na něj zavolá policii.

Když napadený stevard později sbíral odpadky, Capps se ho údajně znovu zeptal, jestli může dostat další alkohol. Opět se mu však dostalo odmítnutí. 

„Napadený se poté otočil k vedlejším sedadlům, aby mohl poskytnout servis ostatním pasažérům. V tu chvíli mu Capps stiskl pozadí takovou silou, že napadený cítil jeho prsty uvnitř hýždí,“ uvedl podle listu Manchester Evening News stevardův advokát David Calder.

Když se mladík ohradil, Capps argumentoval, že se pouze dotkl jeho lokte. Podle advokáta poté začal křičet, že napadený „musí být gay, když tvrdí, že se dotkl jeho hýždí“.

Před 150 dalšími pasažéry včetně dětí Capps ještě stevardovi vytkl, že „není Brit, jestli si myslí, že tohle je sexuální obtěžování“. Stevard poté upozrnil kapitána, který kontaktoval policii. 

Poté se Capps opět přesunul do přední části letadla a začal si posádku fotit společně s výkřiky, že se „tenhle homosexuál snaží, aby ho (Cappse) zadrželi“.

Plácl reportérku v živém přenosu. Úřady běžce obvinily z obtěžování

„Měl jsem vztek a bylo mi fyzicky zle z toho, co udělal. Když jsem podával hlášení policii, pořád ještě jsem byl v šoku,“ uvedl pak napadený stevard. Incident označil za ponižující a zahanbující a dodal, že ho šokovalo také to, že si Capps napadení přede všemi pasažéry užíval.

Islandská policie Cappse zadržela, jakmile letadlo přistálo. O dva měsíce později ho pak při návratu zadržela také manchesterská policie. U soudu dostal za napadení a výhrůžky šest měsíců ve vězení. Rovněž byl na sedm let zapsán v rejstříku sexuálních delikventů.

Tento incident podle soudu nebyl ojedinělý. Ženatý otec jednoho dítětě Capps byl už v minulosti téměř stokrát obviněn a třicetkrát odsouzen za slovní či fyzické napadení.

Běžec plácnul reportérku v živém přenosu přes zadek:


Eurovolby 2024

Volby do Evropského parlamentu se v Česku uskuteční v pátek 7. a v sobotu 8. června 2024. Čeští voliči budou vybírat 21 poslanců Evropského parlamentu. Voliči v celé Evropské unii budou rozhodovat o obsazení celkem 720 křesel.

Video