Ruský politolog Sergej Markov

Ruský politolog Sergej Markov | foto: Profimedia.cz

Ruský ideolog tuší zkázu: Pokud prohrajeme, čeká nás okupace a rozpad

Celý článek jen pro členy

Chcete číst prémiové texty bez omezení?

Předplatit
S nebývale silnou kritikou ruského státu a dosavadního průběhu tažení na Ukrajině se vytasil známý prorežimní politolog a komentátor Sergej Markov. Pokud Rusko válku prohraje, může to podle něho vést k přenesení bojů na území Ruska a okupaci země.

Pro začátek není od věci si říci, kdo je vlastně Sergej Markov a proč by českého čtenáře měly zajímat myšlenky dalšího ze zástupu hurávlasteneckých mektalů, kteří v propagandistických pořadech pravidelně volají po denacifikaci Ukrajiny a hrozí Západu jadernými útoky.

Čtyřiašedesátiletý Markov je trochu jiná liga. Politický vývoj ve své zemi sleduje a komentuje už od rozpadu SSSR. Z liberála, který svého času dokonce sepsal knihu o ruském stranickém systému s americkým diplomatem Michaelem McFaulem, se postupně přerodil ve stoupence Vladimira Putina.

Mírová jednání s Ukrajinou podle Markova budou moci začít ve chvíli, kdy ruská armáda dobude jedno z šesti měst „perlového náhrdelníku na Dněpru“: Oděsu, Mykolajiv, Cherson, Záporoží, Dnipro nebo Charkov.

Dočtěte tento exkluzivní článek s předplatným iDNES Premium

Měsíční

89
Předplatit
Můžete kdykoliv zrušit

Roční

890
Předplatit
Ušetříte 178 Kč oproti měsíčnímu předplatnému

Dvouleté

1 690
Předplatit
Ušetříte 446 Kč oproti měsíčnímu předplatnému

Připojte se ještě dnes a získejte:

  • Neomezený přístup k obsahu iDNES.cz, Lidovky.cz a Expres.cz
  • Více než 50 000 prémiových článků od renomovaných autorů
  • Přístup k našim novinám a časopisům online a zdarma ve čtečce
Více o iDNES Premium
Máte už předplatné? Přihlásit se

Eurovolby 2024

Volby do Evropského parlamentu se v Česku uskuteční v pátek 7. a v sobotu 8. června 2024. Čeští voliči budou vybírat 21 poslanců Evropského parlamentu. Voliči v celé Evropské unii budou rozhodovat o obsazení celkem 720 křesel.

Video