Diskuze

Úpadek ministra Lavrova. Jak kdysi titán diplomacie spěje k potupnému konci

Doby, kdy se Sergej Lavrov mohl cítit jako vážený a respektovaný člen světové diplomatické komunity, jsou pryč. Odešly nejpozději s rozpoutáním krvavého konfliktu na Ukrajině.
Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
Foto

Kdepak Lavrov, ale Lipavský je titán diplomacie, neboť slouží dobru!

2 6
možnosti
AS

Lavrov nikdy nebyl uznávanou autoritou protože sloužil a sloužil zlu. Mohl být obávanou osobou mávající atomovým klackem a to je tak vše. Dnes je klaunem ketrý už nejednou sklidil hlasný smích na jednáních na kterých blábolil. Ano, dnech chodí za slonem a sbírá bubáky

2 3
možnosti
Foto

Celý článek je snůška blábolů.

2 6
možnosti
JK

Nezdá se mi, že by jej ruský režim potrestal jenom proto, že na funkci ministra zahraničí podá demisi, takže tomu Lavrov alespoň částečně musí věřit, nedělá jen loutku, protože člověk jako Lavrov by se s rolí čisté loutky jistě nesmířil.

A jinak článek je o takovém tom klasickém západním pohledu, který zpochybňují různá fakta, které pak Rusko zkrátka vyhodnocuje jinak.

Nebezpečí pro Rusko?

Fakta: Na východě Ukrajiny mnoho let probíhala občanská válka.

Rusko to vyhodnotilo jako nebezpečí.

Regulérnost západní vojenské podpory lze také zpochybnit, neboť Ukrajina není v NATO a prozápadní vláda na Ukrajině sice vzešla z voleb, ale předtím proběhl státní převrat se kterým část Ukrajiny nesouhlasila. Čili Ukrajina není jednotně prozápadní a z tohoto důvodu je nelegitimní podporovat stát, který není jednotný. Podpora navíc způsobila, že konflikt nadále trvá, jinak už by byl dávno ukončen.

Neměla by být na prvním místě snaha dojednat mír, než dlouhotrvajícím bojem patového charakteru usilovat o rozhodování, co komu bude patřit v nejednotném státě s obří korupcí a řadou dalších problémů?

Jaké hodnoty vlastně na Ukrajinu přinesla západní orientace?

4 20
možnosti
Foto

Od kdy podle těch Vašich faktů probíhala na východě Ukrajiny občanská válka? (stačí s přesností na měsíc, ideálně s odkazem na první válečný akt)

8 1
možnosti
VD

Lavrov...nosič odpadu Kremlu

10 0
možnosti
Foto

K15a63r34e56l 33F60o62r59š94t

29. 9. 2023 11:22

Další zbozne prani redaktora jenz ve volne casti pise to co si preji volici petikolky slyset. V placenych clancich je dost jina charakteristika. Jen tyhle placene clanky petikokkovi ctenari nectou neb chteji slyset svoji jedinou pravdu.

2 21
možnosti
MB

Zapomente na volice Petikolky a nekdy se podivejte, jak se k Lavrovovi chovaji v OSN. Ten despekt je tam znat pokazde, kdyz se objevi. Naposledy dostal sodu, ze ma Rusko odejt z Ukrajiny uplne na plnou pusu.

5 0
možnosti
ZJ

Me ty bachorky o udajnych ruskych “Titanech” prijdou uz davno smesne.

Ze se za 50+ let nejdriv velmi prumerneho a sterilniho a nyni uz jasne tragikomickeho pusobeni v diplomacii naucil 2 cizi jazyky je sice chvalyhodne, ale nijak titanske. To bezne zvlada pokladni v belgickem, svycarskem aj. (doplnte si sami) supermarketu.

Ta adorace a zpetne vystrizliveni prichazi od zapadnich politiku, diplomatu a novinaru, kteri z ni nejakym zpusobem materialne tyli, takze dlouho “nevideli” to, cemu se ted tak smeji.

A mame to jeste spoustu peclive vybranych absolventu MGIMO, nyni eurobolseviku, kteri si tez pilne plnili sva zadani.

2 3
možnosti
MB

Krásný popis ruSSkého tragéda a posluhovače systému...

14 0
možnosti
VI

Cybí Vám tam chvalozpěvy na našeho pirátského bakalaříčka,i,který spěje k výšinám mezi sobě podobné.

3 14
možnosti
ZV

Z59b31y48ň24a 30V18r71b38a

29. 9. 2023 5:31

Titan diplomacie? rusák?

Vždycky to byl buran a lhář. "Diplomat" se mu říká jen proto, že to má na cedulce pod jménem.

16 2
možnosti
JZ

Vojnový zločinec!

18 0
možnosti