Diskuze

Západ chce naše zdroje, Ukrajina je beranidlo, líčí nové ruské učebnice

„Takové jedinečné časy jsou v historii vzácné,“ dozví se o důsledcích invaze na Ukrajinu ruští žáci v nových učebnicích dějepisu, které v pondělí představilo ministerstvo školství. Kniha obsahuje přepracované pasáže o době od 70. let minulého století do současnosti. Nově pojednává o „speciální vojenské operaci“, jak Kreml válce na Ukrajině přezdívá.
Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
JK

To mne nepřekvapuje. V 70. letech byly ve školním atlase země RVHP označeny stejně, jako svazové republiky. Rusko se holt vrací do dob studené války.

0 1
možnosti
JH

Něco takového by se nemělo vydávat za učebnici moderních dějin a předkládat nezletilým!!! Je to "pouze" současná politická doktrína.

Rusko má pořád problém podat nezaujatý dějinný výklad Velké Vlastenecké války. Současnost dost glorifikuje stalinismus a tak i WW2 je pro ruské historiky problém.

0 0
možnosti

Šéfka ruského senátu Valentina Matvijenková sa ešte v novembri 2017 posťažovala, že teplé toalety chýbajú vo viac ako troch tisíckach škôl. Ale nevadi, vdaka novej ucebnici deti budu chapat, za cupiet nad dierou v zemi je vzdy lepsie ako podlahnut hnusnej neokolonialnej snahe zapadu ziskat ruske zdroje.

1 0
možnosti
JH

Krásný příklad "našeho" pohledu na rusko jako levnou surovinovou základnu.

0 0
možnosti
JS

Tak tenhle příklad se u nás možná má šanci ujmout. Vlastně ani není jisté, kdo koho napodobuje.

0 1
možnosti
DH

Adolf si knihu sepsal sam, ale trpaslik aka bukorvy potkan si to musel nechat sepsat nekym jinym...

1 1
možnosti
PN

Mein Kampf. Konečně ho vydali.

2 2
možnosti
DT

určeno pro věk 15-16 let? Příprava budoucího masa do mlýnku.

1 0
možnosti
MK

Čili to ani není tak učebnice, jako spíš Putlerův Mein Kampf, založený na bludech a halucinacích.

V každém případě ty hnusný vymytý mozky pak nepouštět do civilizace.

2 0
možnosti
KR

Doporučoval bych následující úvod: Čeká vás hodně práce milé děti - předchozí generace komunistů zaneřádily svět idiotským sociálním experimentem - vývozem revoluce, který zkrachoval a stál 100 miliónů "neválečných ztrát" z tzv. třídního boje - zmařených životů celých rodin /45 Čína, 20-30 SSSR, 4 Kambodža a Severní Korea, Vietnam a zbytek v ostatních zemích na planetě budujících diktaturu proletariátu/, tedy mnohem víc než všechny války dohromady!

Proto se nikdy nepokoušejte porovnávat s USA - funkčním soustátím 50ti států kde z ničeho za pouhopouhých 200 let vybudovali supervelmoc, dostali člověka na Měsíc a plánují kolonizaci planety Mars, během toho rozvoje vytáhli Evropu a svět ze dvou světových válek.

Polovina našich obyvatel žije v z obou stran neomítnutých "chruščovkách" bez výtahu, roubenkách a komunálkách na úrovni našich vyloučených lokalit , každá čtvrtá ruská rodina (téměř 35 miliónů lidí) obývá dřevěnici bez toalety, každá třetí domácnost (47 miliónů občanů) nemá doma teplou vodu, 29 miliónů lidí nemá dokonce ani přípojku studené vody. Přes 3 000 ruských škol nemá „zateplené toalety", proto jste milé děti i v mrazu odkázáni na latríny na dvoře. Ze 116 865 ruských zdravotnických zařízení 30 % nemá vůbec zavedený vodovod, 52 % nemá k dispozici teplou vodu, 35 % zařízení nemá kanalizaci. Emigrujte na západ vaše budoucnost je tam. Vlast už nemá žádný automobilní, letecký ani kosmický průmysl a čekají ji reparace.

10 4
možnosti
PR

JJ, to napište a přeložte to rovnou i do ukrajinštiny. Tam tu knihu prodáte taky. Pokud jste někdy byl na ukrajinském venkově, víte to nejlépe sám.

2 4
možnosti
DM

V Rusku se lidem systematicky lže desítky let. Stačí si vzpomenout Katyň , Internacionální pomoc 1968, Černobyl, atd.. A přesto se najdou lidé, kteří jim věří. Proč? Jsou nějak postižení?

6 0
možnosti
KR

Ano - endemickým kretenismem. Šíři se to z Russácka.

https://cs.wikipedia.org/wiki/Endemick%C3%BD_kretenismus

3 1
možnosti