VIDEO: Rus ukázal na pódiu lebku. Byl to Ukrajinec z Azovstalu, chlubil se

  • 340
Podivné vystoupení připravil v jistém klubu kdesi na východě ruský voják, který se ukázal na pódiu s lebkou v ruce. Řekl, že patří ukrajinskému bojovníkovi z Azovstalu, ocelárny v Mariupolu na jihovýchodě Ukrajiny, kde obránci převážně z pluku Azov kladli měsíce tvrdý odpor ruské invazní armádě. Vojáci se vzdali až na rozkaz prezidenta Volodymyra Zelenského.

Rus své posluchače vyzval k boji proti ideálům nezávislé Ukrajiny a k odmítnutí míru. Videozáznam sdíleli na sociálních sítích ruští lidskoprávní aktivisté a novináři.

„Naše válka není pouze proti lidem a krvi, my bojujeme s ideály. Naším nepřítelem je představa samostatné Ukrajiny a jejího protiruského směřování,“ povídal muž označený jako Igor Mangušev.

Podle něj nemůže nastat žádný mír a je potřeba “odukrajinizovat“ Ukrajinu a zajistit připojení jejího území k ruské „vlasti“.

„To je problém s ukrajinskými vojáky. Nás nezajímá kolik jich zabijeme, ale kdybychom byli ve válce s nimi, tak můžeme uzavřít mír. My ale bojujeme s ideálem, a proto musíme zabít všechny zastánce této myšlenky. Stejně jako jsme to udělali s tímhle,“ doplnil Rus a zdvihl lebku mrtvého člověka nad hlavu.

Z davu se ozývaly pochybovačné hlasy, zda lebka nepatří nějakému civilistovi. Mangušev to podrážděně popřel. Předtím vtipkoval, že si z ní udělá pohár na pití.

Na aktivity Igora Manguševa, který už v minulosti vybízel k masakrům Ukrajinců, již dříve upozornil třeba web Meduza. Podle něho muž v roce 2007 absolvoval Námořní akademii v Petrohradě.

Našel se i Rus, který přiznal, že zabíjení u něho způsobuje erekci:


Eurovolby 2024

Volby do Evropského parlamentu se v Česku uskuteční v pátek 7. a v sobotu 8. června 2024. Čeští voliči budou vybírat 21 poslanců Evropského parlamentu. Voliči v celé Evropské unii budou rozhodovat o obsazení celkem 720 křesel.

Video