Reportérka CNN Prima NEWS Darja Stomatová

Reportérka CNN Prima NEWS Darja Stomatová | foto: Repo foto CNN Prima NEWS

Válka tu spojila Ukrajince s Rusy. Řeší zbraně, ne co jíst, říká štáb CNN

Celý článek jen pro členy

Chcete číst prémiové texty bez omezení?

Předplatit
Byli v Charkově před invazí a po ní. Jak vypadá situace v obléhaném městě a jaké je to přinášet informace, když bomby a kulky létají nad hlavami? Přinášíme rozhovor s reportérkou Darjou Stomatovou a kameramanem Honzou Schürgerem ze CNN Prima News.

Charkov jste již opustili v úterý. Kde se teď nacházíte?
Darja:
Jsme v charkovské oblasti v ložnici jednoho malého domku u super lidí, kteří se nás na noc ujali. Věděli, že v okolí nejsou žádné hotely, kde bychom se mohli ubytovat. Jeden z našich spolupracovníků někomu zavolal a přes ně jsme se dostali sem. Teď jsme dneska poprvé jedli. Domácí lapšu neboli vývar s nudlemi.

Rusové ostřelují velká ukrajinská města noc co noc. Charkov v noci ze středy na čtvrtek zažil nejintenzivnější bombardování za posledních osm dní. Co je zničeno a co naopak dál stojí?
Darja:
Každé ráno voláme našim spolupracovníkům, zda jsou naživu, jak vypadá situace a snažíme se dát dohromady střípky informací. Díky nim víme, že Rusové stříleli na budovu SBU. Netrefili se a ta střela zničila místní univerzitu. Používáme aplikaci Telegram, ale je v ní mnoho informací, které nejsme schopni potvrdit, pokud vše nevidíme na vlastní oči. Většinou u videí, která se v ní objeví, ani není uvedeno, kde byla natočená.
Honza: My můžeme potvrdit, že byla zničena budova oblastní správy, Konstituční náměstí, náměstí Svobody. Můžeme potvrdit útoky na městečka Pjatychatky a Čuhujiv. Zkrátka vše, co jsme viděli, ověřili a natočili. Samozřejmě za ty dva dny, co tam nejsme, se mohla situace rapidně změnit.

Točil jsem konvoj a ozval se varovný výstřel z pušky a křik „Netoč! Netoč!“ v ukrajinštině. Já křičel nazpět, že jsem novinář z Čech.

Dočtěte tento exkluzivní článek s předplatným iDNES Premium

Měsíční

89
Předplatit
Můžete kdykoliv zrušit

Roční

890
Předplatit
Ušetříte 178 Kč oproti měsíčnímu předplatnému

Dvouleté

1 690
Předplatit
Ušetříte 446 Kč oproti měsíčnímu předplatnému

Připojte se ještě dnes a získejte:

  • Neomezený přístup k obsahu iDNES.cz, Lidovky.cz a Expres.cz
  • Více než 50 000 prémiových článků od renomovaných autorů
  • Přístup k našim novinám a časopisům online a zdarma ve čtečce
Více o iDNES Premium
Máte už předplatné? Přihlásit se

Eurovolby 2024

Volby do Evropského parlamentu se v Česku uskuteční v pátek 7. a v sobotu 8. června 2024. Čeští voliči budou vybírat 21 poslanců Evropského parlamentu. Voliči v celé Evropské unii budou rozhodovat o obsazení celkem 720 křesel.

Video