Premium

Získejte všechny články
jen za 89 Kč/měsíc

Diskuze

Uprchlickou krizi zastaví jen porážka IS, tvrdí Češka pomáhající Kurdům

Jediné řešení, jak zastavit současnou uprchlickou krizi, je porážka Islámského státu a tvrdá selekce při přijímání imigrantů do Evropy. V rozhovoru pro iDNES.cz to uvedla Češka Šárka Petrová, jejíž organizace Roja Sor CZ 1 pomáhá v Kurdistánu, první linii boje s Islámským státem. Problémem je podle ní také fakt, že migranti mají o životě v Evropě značně zkreslené představy.
Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zajímavé, jak je tenhle rozhovor na iDnes pěkně schovaný, vůbec není na titulní stránce.

0 0
možnosti
JM

Problém je v tom, že islám vznikl před 700 sty lety - korán je  veřejnosti reprodukován imámy, kteří jsou vrcholnou autoritou mezi muslimy. Z těch málokterý Korán doopravdy četl, nebo ho pochopil. Jestliže ho ale vykládá militantní imám, stávají se z jeho učedníků stoupenci tvrdé linie. Snaha muslimů je jejich víru rozšířit do celého světa,  tím nás vrátí do středověku.  Jejich cílem není věda a výzkum, skončili u Mohameda. Islám je nereformovatelné náboženství.

0 0
možnosti
PHH

Chtěl bych se vyjádřeit k tomuto citátu z textu: "V Koránu stojí, že muslimové mají šířit svou víru. Mají při tom právo zabít, mají právo mučit."

Nejsem muslim a Korán jsem nečetl, ale jsem si naprosto jistý, že žádné takové pokyny v Koránu nejsou. Je totální dezinpretace, kterou sice hlásají někteří fanatičtí muslimové, ale to asi tak všechno. Paní háže timto prohlášením všechny muslimy přes palubu. To je velké nedorozumění.

V Bibli říká Ježíš jednomu ze svých žáků: "Prodej plášť a kup si meč." a stejně tak je nabádá: "Choďte všude a hlásejte moje učení." Můžete si to klidně vykládat jako výše uvedený citát. Stačí si jen dát dohromady ony věty vytržené z kontextu. Ve skutečnosti ten prnví citát z Bible říká, že mít něco na sebeobranu není proti křeťanskému učení a ta druhá, že by si věřící neměl svoji víru nechávat pro sebe. A ce stalo? Výsledkem byla i dezinterpretace, vlna křížových válek ve středověku a misie všude, kam vstoupila noha křesťana. A když to nešlo po dobrém, šlo to po zlém. A opět to byli fanatici, kteří nechápali, o čem Bible vlastně je a někteří nechápou dodnes.

Korán vychází z křesťanské víry. Je to velmi podobné učení, jako křesťanské. Proto se odvažuji tvrdit, že tam podobné nesmysly prostě nejsou ač jsem ho nečetl.

0 0
možnosti
EK

ono ani tak nezáleží na tom, co tam je, ale co tam vidíte, hledáte a nakonec najdete. a to je problém.

umírnění muslimové na mírové konferenci v Norsku:

https://www.youtube.com/watch?v=I6q45FlNhz8

2 0
možnosti

J73a50n 25Š15l96é95g18l

13. 9. 2015 11:00

Může mi někdo vysvětlit jak se zastaví přísun afrických ekonomických emigrantů, pokud se porazí IS? Oni neutíkají před válkou, ale jdou za penězma přece....

2 0
možnosti
TZ

Souhlasím, tím by se vyřešila Sýrie. Pak ještě zmáknout Eritreu, Nigérii, Jižní Súdán, a ostatní státy, kde panuje demografická krize. Pak by bylo potřeba se zaměřit na ty státy, kde k demografické krizi teprve dojde. Zavést tam fungující školství, nastartovat ekonomiku a potlačit skupiny radikálů. Když jsme to zhruba shrnuli, zbývá najít někoho, kdo je dostatečně kompetentní a má volnou kapacitu, aby to mohl zajistit. To vše samozřejmě za striktního dodržování lidských práv.

2 0
možnosti
PB

Islám v praxi znamená neschopnost kriticky se postavit vůči náboženským dogmám ze strachu být sám vyloučen a potrestán. Islám je založen na úzkostném strachu jedince neudělat něco špatně, tak aby dál vykonával svůj kontrolovaný život. Kontrola správného přístupu vykonávání náboženských úkonů a jejich smýšlení je na každodenním pořádku. Lidský život je detailně řízen. Islám a svoboda jsou dva neslučitelné přístupy k životu. Vím, že nikdo není svobodný v pravém slova smyslu, ale jakéko-li dogmatické smýšlení se silným elementem řízení a trestu lidem kvalitu života zhoršuje úzkostmi, nejistotou a z toho odvozenou podezřívavostí a agresivitou. Nemyslím tedy, že je to jen porážkou islámského státu, kterým se problém vystěhovalectví vyřeší. Je pravda, že verze islámského soužití podle IS hodně lidem ztěžuje a ničí život, ale podstata kontrolování v islámu se tím nemění, i když odejdou na Západ. Hned tam máte novou existenci s islámem a pokračováním v kontrole svých souvěrců. To, co se zlepší je materiální postavení a lepší přístup k peňezům, které umožní materiální seberealizaci, na kterou se klade silný důraz, protože pak se má i rodina lépe, založeno na závazcích a islámské povinnosti pomáhat rodině a příbuzným. Sociální péče je v islámu něco, co vyřizuje rodina, a ne stát. Proto se tedy logicky volí Evropa, protože sociální a zdravotní zabezpečení znamenají peníze a práva jen kvůli tomu, že stát je určil. Oni dostanou ubytování, peníze a jídlo, protože stát to určil. Ty struktury u nich neexistují a uvažujeme-li nad tím, co chtějí a dělají, pak by bylo na radě pomoci jim vytvořit u nich, to co oni hledají u nás. I tak, a i v souvislosti s tím, co píšu ke konci, je hlavním úskalím islámské praktikování vzájemné kontroly.

2 0
možnosti
NR

Celý problém je v tom, že se volí blbečky, kteří zaprodávají Evropu, jsem přesvědčený, že Evropa potřebuje těsnou nepropustnou hranici, skutečnou armádu, která bude chránit evropany a svobodu slova, svobodu pohybu evropských lidí a svobodu pohybu zboží, samozřejmě svobodné volby a pak slušné politiky. Dále je nutno si uvědomit, že evropa je křesťanská, je vybudována na křestanském učení a všechno jiné je pro evropu cizí, násilí na ženách to není naše kultura a kdo nám takové zvyky chce zavádět, tak tady nemá co dělat. Jsem, že pro islám není místo v Evropě, výstavby mešit je nutno   zakázat.EUEUEU

9 0
možnosti
LT

Hmm.....byla tam, videla, vi o cem mluvi. Ne jako plno lidi a politiku, taky redaktoru. JE to tak vschicni muslimove jsou tak trochu zradikalizovani...a muze to byt jen otazka casu kdy se vybarvi.....28% zeny a deti....takze zbytek jen muzi....a to vite kdyz se muslim ozeni tak partner musi konvertovat....zadne muslimy. Nic nebude. Nasrat

3 0
možnosti
Foto

Docela se divim, ze tento rozhovor byl publikovan. Nejak nezapada do zdejsi proislamske kampane. Ze by se lupa opet vydala cestou objektivni novinariny?

12 0
možnosti
Foto

Pan redaktor Oldřich Mánert se v druhé části článku opravdu křečovitě snaží splnit politické zadání, ale paní Petrová je borec - nedala mu šanci.

Pane Mánert - Vaše mládí neomlouvá! Za x0 let se za tyto své otázky budete stydět tak, jako se kdysi vaši předchůdci styděli za své články z protektorátu.

A online čtenářům, kteří nekupují tištěnou MFDnes, musím říci, že na idnes.cz vidíte jen cca 20% masáže, která vychází v tištěné podobě.

Včera jsem objevil portál a noviny Echo24, které založili bývalí zaměstnanci MFDnes (viz https://cs.wikipedia.org/wiki/Echo24 ) a byl jsem mile překvapen, jak mohou vypadat noviny i v této šílené době. Všem doporučuji!

16 0
možnosti
PU

P81e13t55r 24U29r18a78m

13. 9. 2015 9:51

Nechapu, kdo to jeste muze kupovat

0 0
možnosti
  • Nejčtenější

Studentky rozrušila přednáška psycholožky, tři dívky skončily v nemocnici

25. dubna 2024  12:40,  aktualizováno  14:38

Na kutnohorské střední škole zasahovali záchranáři kvůli skupině rozrušených studentek. Dívky...

Podvod století za 2,4 miliardy. Ortinskému hrozí osm let a peněžitý trest 25 milionů

29. dubna 2024  6:21,  aktualizováno  13:19

Luxusní auta, zlaté cihly, diamanty a drahé nemovitosti. To vše si kupoval osmadvacetiletý Jakub...

{NADPIS reklamního článku dlouhý přes dva řádky}

{POPISEK reklamního článku, také dlouhý přes dva a možná dokonce až tři řádky, končící na tři tečky...}

Rusové hlásí průlom fronty. Ukrajinská minela jim přihrála klíčové město

24. dubna 2024  11:40,  aktualizováno  15:50

Premium Jako „den průlomů“ oslavují ruští vojenští blogeři pondělní události na doněcké frontě, kde se...

NATO by Rusy porazilo, Putin má jedinou naději, řekl polský ministr zahraničí

26. dubna 2024  12:04

Rusko by se mělo bát Severoatlantické aliance, protože ho v případě střetu s ní čeká „nevyhnutelná...

{NADPIS reklamního článku dlouhý přes dva řádky}

{POPISEK reklamního článku, také dlouhý přes dva a možná dokonce až tři řádky, končící na tři tečky...}

Pokleknete a budete prosit. Generál slíbil zničit NATO do roku 2030

24. dubna 2024  21:21

Velitel čečenských sil bojujících na Ukrajině a věrný obdivovatel ruského prezidenta Vladimira...

Češi chtěli odříznout proruského Ukrajince, zastání našel na Slovensku

30. dubna 2024  20:56

Proruský ukrajinský politik a podnikatel Arťom Marčevskij, kterého česká vláda minulý měsíc...

Měli „rozjasnit každodenní život v boji“. Pávi vyvolali smršť nadávek na Putina

30. dubna 2024  20:55

Vedení zoologické zahrady v ruském Lipecku dostalo podivný nápad se taky nějakým způsobem zapojit...

Chceme osvobodit Haiti, říká šéf gangu. Je na seznamu nejhledanějších lidí FBI

30. dubna 2024  20:16

Stíhá jej haitská policie, je na seznamu deseti nejhledanějších lidí americké FBI a OSN na něj...

Hackeři nabourali web běloruské KGB. Zveřejnili udání a nabídky, i z Česka

30. dubna 2024  20:16

Hackeři sympatizující s opozicí proti autoritářskému režimu běloruského prezidenta Alexandra...

Akční letáky
Akční letáky

Prohlédněte si akční letáky všech obchodů hezky na jednom místě!