Přestřelka v Texasu. Pět policistů utrpělo zranění, dva podezřelí jsou mrtví

  • 15
Pět amerických policistů bylo zraněno při pondělní přestřelce v texaském Houstonu. Na místě incidentu zemřeli dva podezřelí, uvedla policie podle agentury AP. Jeden ze strážců zákona je v kritickém stavu, další mají méně vážná zranění.

Podle AP zasahovali policisté z protidrogového oddělení v jednom z domů na jihovýchodě nejlidnatějšího texaského města. Během zátahu proti údajným dealerům heroinu začala přestřelka, během níž byl jeden z policistů těžce zraněn a musel jej do nemocnice převézt vrtulník. 

Dva pravděpodobní útočníci při incidentu zemřeli, sdělil médiím houstonský policejní šéf Art Acevedo. „Pálit začali střelci hned poté, co policisté vyrazili domovní dveře a pronikli dovnitř,“ dodal.

Policie okolí střelby vyklidila a doporučila lidem, aby se drželi dále. Guvernér Texasu Greg Abbott uvedl, že útok je připomínkou toho, jakou „službu a oběť“ denně podstupují při výkonu svého povolání policisté.

,

Eurovolby 2024

Volby do Evropského parlamentu se v Česku uskuteční v pátek 7. a v sobotu 8. června 2024. Čeští voliči budou vybírat 21 poslanců Evropského parlamentu. Voliči v celé Evropské unii budou rozhodovat o obsazení celkem 720 křesel.

Video