VIDEO: V Šanghaji hořelo nákladní letadlo Ethiopian Airlines. Dorazilo z Bruselu

  • 18
Nákladní letadlo Ethiopian Airlines zachvátil ve středu na šanghajském letišti Pchu-tung silný požár. Podle záběrů na sociálních sítích zasáhly plameny zadní část letounu Boeing 777F. Při incidentu se podle aerolinek nikdo nezranil. Do Šanghaje dorazil stroj v úterý z belgického Bruselu.

Čínská média uvádějí, že se oheň podařilo po 17. hodině tamního času (11. hodin SELČ) uhasit. Pozemní personál i posádka letadla jsou v pořádku. Příčiny požáru se vyšetřují.

Podle Ethiopian Airlines se plameny na palubě objevily během nakládání zboží do letadla. Boeing 777 měl následně z letiště Pchu-tung zamířit přes etiopskou Addis Abebu do brazilského Sao Paola. 

Podle dat serveru FlightRadar má být letoun v provozu pět let. V Šanghaji přistál krátce před úterním polednem po cestě z Bruselu.


Eurovolby 2024

Volby do Evropského parlamentu se v Česku uskuteční v pátek 7. a v sobotu 8. června 2024. Čeští voliči budou vybírat 21 poslanců Evropského parlamentu. Voliči v celé Evropské unii budou rozhodovat o obsazení celkem 720 křesel.

Video