Diskuze

Dáme víc peněz do zbrojení, řekl Scholz. Nebojte se zničit Putina, apeloval Zelenskyj

Evropané se musí sami více starat o svou bezpečnost a platí to i pro Německo, řekl na Mnichovské bezpečnostní konferenci německý kancléř Olaf Scholz. Podle něj bude země v příštích desetiletích ročně investovat do armády dvě procenta hrubého domácího produktu (HDP). Ukrajinský prezident Volodymyr Zelenskyj apeloval na zničení režimu ruského prezidenta Vladimira Putina.
Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
MK

Silné Německo, Polsko, Francie, Velká Británie a Skandinávie jsou pilíře obrany Evropy proti rusákům. A Německo by opravdu mělo jít příkladem.

1 0
možnosti
JB

J74a98n 92B64i83e20l59i78k

17. 2. 2024 16:47

To uz rikali Nemci loni a od te doby velky prd.

0 0
možnosti
JV

A proč má Scholz zničit Putina, to je snad práce zelenskýho, ne?

1 0
možnosti
PM

Nová linka SVT group: "Celková výrobní kapacita linky je dle ráže munice 56 000 – 150 000 kusů ročně" a k tomu tohle:"..že Ukrajina měsíčně spotřebuje v průměru 110 000 kusů střel ráže 155mm standardu NATO.. Tak prostě Brusel bude muset vydat nařízení, že se bude válčit jen jeden, maximálně dva měsíce v roce. Celá Evropa i USA jsou v tomhle pozadu. https://www.novinky.cz/clanek/zahranicni-evropa-analyza-proc-usa-zvysuji-vyrobu-delostrelecke-munice-rychleji-nez-eu-40452282

1 2
možnosti
FM

Je to asi "dobré" že Německo začne zbrojit..Jenom mám obavu,aby to nedopadlo jako v 30 letech minulého století... To taky se Německo vrhlo na vojenskou výrobu a všichni víme jak to skončilo Nejsem škarohlíd,ale Němcům a Rusům "moc" nevěřím....

4 7
možnosti
JD

J56a89n 68D64o71u12š82e12k

17. 2. 2024 14:17

To není o škarohlídství. Věřit se jim jednoduše nedá.

0 2
možnosti
RK

Německo je opět o krok pozadu. Nebo o dva. Dvě procenta měla být od roku 2015. A tři procenta od roku 2023. Adekvátně reaguje maximálně Pobaltí a Polsko, možná Finsko.

2 0
možnosti
TB

Německo patří po USA mezi největší ukrajinské podporovatele, jestli se nepletu, tak v současnosti druhé největší

4 0
možnosti
JK

Scholz chce začít dávat na obranu 2% z HDP... ale o tom tady USA a státy NATO, které své závazky dodržují, hovoří už deset let, Mlho.

1 0
možnosti
Foto

A Rheinmetall udělal za posledních 5 měsíců 56%!

Zbožňuji obranné akcie

2 0
možnosti
RK

Vtipný je, že Němci jsou teďka docela jestřábi, hlavně že v únoru 22 tam poslali pár helem, který nosili ještě SSáci.

Ale chce to ty strely Taurus a konečně nastartovat výrobu nábojů. Nepze parazitovat jen na USA jak to velká část Evropy dělá( zdravíme Marka Rutteho :)).

Jinak Evropa si taky zčásti naprosto stupidně vykuchala armády a obranné rozpočty poté co skončila studená válka. A lidi co upozorňovali na ruské nebezpečí už od začátku nultých let jako Bush ml, McCain, Glucksmann, či Joschka Foscher tak těm se všichni vysmívali a oznaçovali je za válečné štváče a rusofoby.

2 0
možnosti
TB

S jejich hostorií se zas tak divit nemůžeme, že se zpočátku spíš drželi pozadu. Tak hlavně že se jejich přístup o hodně zlepšil

2 0
možnosti
Foto

Nemci jsou podle mě vyčůránci, když válka začala, tak dělali, jako by to bylo hotové a čekali, že Ukrajina rychle padne a oni si budou dál snít svůj zelený svět bez zbraní a s Ruským plynem, Náraz do zdi je holt drsný, když před jízdou nepečuješ o brzdy a jen tuníš motor! Tohle je ukázka toho, když ideologie překoná veškerý zdravý rozum. Kdy si myslíš, že jsi nejchytřejší na světě!

7 1
možnosti
MN

A jak reagovali cesi? Prezident Zeman do posledni chvile tvrdil, ze valka je vymysl CIA a byl vzdy na strane Putina dokonce po obsazeni krymu byl proti sankcim, ktere navrhovala Merkel

3 0
možnosti