Diskuze

Nobelova cena za mír pro Hitlera a Beneše. Nominace přišly po Mnichovu

Deset nominací na Nobelovu cenu míru za rok 1939 dostal bývalý československý prezident Edvard Beneš, který v září 1938 pod tlakem přijal Mnichovskou dohodu. Stejný počet nominací získal i tehdejší britský premiér Neville Chamberlain, jenž dohodu podepsal. Na cenu byl navržen i nacistický diktátor Adolf Hitler.
Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
JS

Hitler a navržen na Nobelovu cenu míru. Docela slušný žert. Ale ukazuje se, jak tehdejší establishment nepochopil Hitlera, což přineslo nejhorší světovou válku v dějiných lidstava. Naopak, Beneš ho pochopil velmi dobře, ale jeho hlasu nikdo nenaslouchal.

1 0
možnosti
PF

P52e90t89r 79F98i16a86l30a

29. 1. 2019 17:17

Napsal jste to přesně.

0 0
možnosti
PB

P96a94v60e52l 31B75e12ň53o

27. 1. 2019 19:21

Možná si ty země, které tu Nobelovku navrhovaly je dobré vést v patrnosti, až jim zase někam polezem...aby nám bylo jasno, jak nás nejspíš stále vnímají... ;-)

1 0
možnosti
Foto

Nobelovu cenu za mír dostal vrah a terorista Arafat.

Jeho prastrýc Amin byl blízký Hitlerův přítel a spojenec.

By se hosi sešli.

3 0
možnosti
FK

Nominovat Hitlera (i když ze srandy)? Tak on by ten mír nakonec také zaručil. Tím, že by pár národů vyhladil, už by s nimi nemusel válčit = mír ;-)

1 0
možnosti
LP

Když mohl dostat tuto cenu za mír i terorista Arafat, tak mne to neudivuje.

5 0
možnosti
AD

Gorbačov by zasloužil také mírovou cenu když rozpustil CCCP. Dnes je ale svými druhy ceněn jako zrádce!

1 1
možnosti
KR

Putler taky kandiduje na takovou cenu az "pricleni" k nove SSSR Belorusko ci balticke staty i s Finskem...ci Svedskem.

1 0
možnosti
PF

P95e71t34r 56F40i98a69l30a

27. 1. 2019 9:36

Máte moc velkou fantazii. ;-D

3 0
možnosti
PF

P57e89t40r 46F56i90a77l35a

27. 1. 2019 8:56

Přehled diskuze p. Nováka:

(Je neuvěřitelné, že i takoví lidé jako on žijí mezi námi, budou stále lhát a zatahovat do toho historika, který takové nesmysly nemohl napsat.)

Jiří Novák: Česko bylo součástí Německa v podstatě celou svou existenci, součástí Svaté říše Římské jsme byli tuším už od jedenáctého století.

Jan Malý: České království bylo součástí SŘŘ. Ale Čechy samotné nikdy nebyly součástí Německa

Jiří Novák: A to mění co?

Radek Steiger: Že nebyly součástí Německa v podstatě nikdy, natož celou svou existenci.

Jiří Novák: Území Čech bylo součástí Německa od jedenáctého století, to že se to jmenovalo jinak nic nemění.

Jan Malý: Máte problém s chápáním?

Jiří Novák: Ano máte.

Petr Fiala: Pane Nováku, to mění vše na tom vlákně. Nejdříve jsem se domníval, že máte špatné znalosti historie, ale je to horší - vypadá to, že jste kombinace nevzdělance a lháře, něco jako byli komunisté.

0 0
možnosti
PF

P34e73t40r 33F38i55a78l68a

27. 1. 2019 8:57

pokračování

Jiří Novák: A v čem lžu? Celý název zněl Svatá říše Římská národa Německého, vznikla z východofrancké říše, rozprostírala se na Území dnešního Německa, Rakouska a Česka . A z vašich příspěvků je zcela jasné, kdo je zde komunista.

Petr Fiala: Celý název zněl - Svatá říše římská! Dovětek - národa německého - si tam přidali Němci až o řadu století později, používali ho jen sami, ostatní národy a země ve svazku Svaté říše římské tento název nepožívaly. Lžete ve všem a ještě si dovolujete mne sprostě urážet, z toho, že popírám vaše historické lži, tak jsem komunista?Rv

Jiří Novák: Doporučuji přečíst Přemyslovkou epopej

Petr Fiala: Domnívám se, že každý člověk by měl znát historii svého národa, ale samozřejmě to není povinnost. Klidně si dál zůstaňte nevzdělancem, co se týče historie, ale laskavě zde nepoučujte a odpusťte si své lži! České země nikdy před Mnichovem nebyly součástí Německa, ... svět se totiž netočí dle vašeho přání ani dle vašich chabých znalostí a lží. Úsměvné smajlíky vám také nepomohou.!

Jiří Novák: Přečtěte si Přemyslovskou epopej od jednoho z našich nejuznávanějších historiků Vlastimila Vondrušky, tam se krásně dočtete, jak jsme byli součástí Německa.

1 0
možnosti
RD

Arafat, Obama. Znamena to ze kdyz rozpotam valku a velkoryse po x desitkach tisicich mrtvich zacnu vyjednavat o miru budu taky favoritem na udeleni?

3 0
možnosti
VM

v tom případě Hitlera diskvalifikuje jen to, že o míru nevyjednával.

1 0
možnosti