Princezna Amalie, dědička nizozemského trůnu (17. července 2020)

Princezna Amalie, dědička nizozemského trůnu (17. července 2020) | foto: AP

Posedlý dědičkou trůnu. Nizozemské princezně hrozil smrtí, dostal tři měsíce

  • 15
Soud v Nizozemsku v úterý poslal na tři měsíce do vězení 32letého muže, který na internetu vyhrožoval smrtí a znásilněním dědičce trůnu, šestnáctileté princezně Amalii. Nařídil mu také psychiatrickou léčbu, byl jí prý posedlý.

Okresní soud v Overijsselu usvědčil 32letého muže z posílání výhrůžek prostřednictvím Instagramu 16leté dědičce nizozemského trůnu a jednomu z jejích přátel.

„Soud došel k závěru, že u něho vznikla velmi nezdravá posedlost královským dvorem a zejména princeznou Amalií,“ řekl soudce Ronald van Vuure. „Vyhrožoval jí znásilněním a vyhrožoval oběma smrtí,“ dodal.

Muže zadržela vojenská policie v roce 2017 u někdejšího bydliště královské rodiny. Tvrdil, že má schůzku s princeznou Amalií. Identita muže nebyla zveřejněna v souladu s nizozemskými pravidly ochrany osobních údajů.

Dědička nizozemského trůnu se narodila v prosinci 2003. Její otec Willem-Alexander vládne v zemi od roku 2013.

,

Eurovolby 2024

Volby do Evropského parlamentu se v Česku uskuteční v pátek 7. a v sobotu 8. června 2024. Čeští voliči budou vybírat 21 poslanců Evropského parlamentu. Voliči v celé Evropské unii budou rozhodovat o obsazení celkem 720 křesel.

Video