Sluchátka AirPods Max

Sluchátka AirPods Max | foto: Václav Nývlt, Technet.cz

Policie v New Yorku pátrá po gangu na mopedech. Krade sluchátka lidem z hlavy

  • 12
Americká policie se snaží vypátrat gang zlodějů, kteří v New Yorku kradou chodcům luxusní sluchátka od firmy Apple přímo z hlavy. Používají k tomu skútry, přiblíží se k nic netušícím obětem zezadu. Od konce ledna už obrali o drahá sluchátka AirPods Max nejméně 21 lidí.

Krádeže začaly 28. ledna, šlo vždy o čtyři osoby na dvou mopedech, které k obětem přijíždějí zezadu a strhávají jim sluchátka Apple AirPods Max přímo z hlavy. Poté ujedou.

Podle policie se oběti ve věku od 18 do 41 let vždy pohybovaly po Manhattanu včetně jednoho incidentu v Central Parku. Většina krádeží se stala uprostřed dne anebo pozdě odpoledne. Pět sluchátek zloději ukradli 8. února a osm 18. února.

Policie tento týden zveřejnila fotografii i video podezřelých. Na záznamu je vidět, jak jeden ze zlodějů seskakuje z mopedu se dvěma ukradenými sluchátky AirPod Max a jde do parku na Washington Square.

Na rozdíl od sluchátek AirPods a AirPods Pro, která jsou malá a vkládají se do uší, AirPods Max spočívají na uších a mají nastavitelný náhlavní pásek spojující pravou a levou stranu. Sluchátka AirPods Max se na americkém trhu prodávají za 549 dolarů (12 300 Kč).

,

Eurovolby 2024

Volby do Evropského parlamentu se v Česku uskuteční v pátek 7. a v sobotu 8. června 2024. Čeští voliči budou vybírat 21 poslanců Evropského parlamentu. Voliči v celé Evropské unii budou rozhodovat o obsazení celkem 720 křesel.

Video