Premium

Získejte všechny články
jen za 89 Kč/měsíc

Diskuze

Jel nelegální závod, podezřívá německá policie českého podnikatele Passera

Německá policie v pondělí zahájila vyšetřování českého podnikatele Radima Passera kvůli tomu, že loni na jedné z německých dálnic jel rychlostí přes 400 kilometrů v hodině. Policisté miliardáře, který záběry z jízdy zveřejnil na internetu, podezřívají z účasti na nelegálním silničním závodu.
Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
PB

Kde, případně jak vlastně např. firma Bugatti zkouší auta jako Chiron ? Jsem laik, ale i tak neznám ovál s tak dlouhou rovinou, kde by se dala tak vysoká max rychlost vyzkoušet. Snad jen Solné jezero v Utahu. Z článku je patrné, že s výběrem místa si dali práci. I s ročním období, dnem v týdnu, časem. I když je jasné, že ta akce i tak byla riziko, jak prase.

0 0
možnosti
MZ

Ale existuje, koncern VW má takový okruh přímo ve svém vlastnictví. Kdysi tam natáčeli v pořadu TopGear rychlostní test s Veyronem.;-)

0 0
možnosti
KT

Startuje na sjezdu 76 na A2 ve směru na Magdeburg. A2 je tady "rovná čára" dlouhá cca 40 km. Na takovou jízdu speciální podmínky. Nejde o náhodný úsek dálnice. (+ Úsek si projeli předem, jízdu hlídali spojky okolo, úsek znají.)

Má to být pouť do Wittenbergu, kde působil Martin Luther. Passer - "zbožný muž", přece. Magdeburg byl hlavním centrem německých protestantů. Pak ho katolíci totálně vyvraždili. Těsně před tím byl sv. Norbert převezen do Prahy a stal se patronem katolických Českých zemí. Švédi chtěli oplátkou vyvraždit katolický Mnichov. Švédský král to zakázal a jako dík za přežití postavil Mnichov první mariánský sloup. Byl vzorem pro Prahu a Vídeň. To je ten sloup oslavující vítězství katolické soldatesky nad protestanty na Staromáku.

Martin Luther se narodil v Eislebenu. Luther měl na Židy údajně shodný pohled jako Adolf Hitler. Mezi Eislebenem a Wittenbergem je Halle se slavným rodákem Reinhardem Heydrichem. Poctou rodáků z Halle byla účast na popravě lidických mužů. Nevšiml jsem si, že by naše kamarády z NDR někdy někdo řešil za vyhlazení Lidic. ;-)

0 0
možnosti
MK

M73a51r45t24i66n 61K37u65b29a

25. 1. 2022 18:33

Měl to udělat, jak to dělají drifterzy, napsat k videu, že se jedná o CGI simulaci na zeleném plátně ;-D

0 0
možnosti
Foto

Osobně si myslím, že podobné pokusy patří na uzavřené závodní okruhy. Neznamená to, že se budu stavět na stranu výroků naštvané policie a politiků. Jestliže mají v Německu neomezenou rychlost na dálnici, tak by měli sami respektovat svá pravidla. Neomezená rychlost znamená, že může jet až konstrukční rychlostí auta. Takže jestli pan Passer nepřekročil konstrukční rychlost vozidla, tak jakýkoliv trest lze vnímat pouze jako šikanu na objednávku. Jestli se to Němcům nelíbí, tak si holt budou muset na dálnicích zavést všeobecný rychlostní limit.

1 0
možnosti
PR

Video jsem shlédl letmo, ale je vidět, že jel v době, kdy doprava nebyla hustá. Navíc na víceproudé dálnici, kde si provoz mohl ,,pohlídat ". Stát 10-15 minut, vidět, že téměř nic nejede atd.

Další věc, neomezená rychlost vypadá, že je omezená úsudkem pár vyvolených. Nejsem si jistý, kolik lidí má možnost jet alespoň 300+ km/hustá a kolik lidí na to má schopnosti i peníze. Za mě Škoda Citigo ve 130 je skoro větší nebezpečí než Chiron ve 400. Chápu, že čas na reakci tam téměř není, ale pořád místo i čas bylo vhodné.

Kdyby nedal video, není důkaz. A v Německu může přes 300 jezdit všude (neumí měřit nad 250 km/h) viz.( https://www.autoweb.cz/hledacku-nemeckych-policistu-cesky-ridic-golfu-jel-rychle-ze-nemohli-zmerit/ )

4 0
možnosti
Foto

Když narazíte do jiného auta ve 400km/h Veyronem, rozhodně je to pro posádku toho auta, ať už jede v čemkoliv, mnohem nebezpečnější, než když do stejného auta narazíte v lehoučkém Citigo ve 130km/h. Jinak s jinými částmi vašeho příspěvku souhlasím, ale co se týče bezpečnosti, tak jste se vyjadřoval pouze z pohledu řidiče Veyronu vs. Citigo. Je potřeba vnímat i potenciální nebezpečí pro okolí. A to i přes to, že Veyron při 400km/h bude patrně stále ovladatelnější než Citigo ve 130km/h. Nesmíme zapomínat, že 400km/h je pořád 111m/s. Nevím, jestli má pan Passer reakce špičkového závodního jezdce v plném soustředění - někde jsem viděl, že jim naměřili reakce 0.2s, tedy i špičkový závodní jezdec by v případě, že by bylo potřeba brzdit, ujel přes dvacet metrů, než by vůbec začal brzdit.

1 0
možnosti
Foto

Radim Passer je zbožný a movitý muž. To zdejší trpaslíci i trpaslíci němečtí ( levicoví voliči) prostě neunesou! Untermench z Východu si koupí jedno z nejdražších aut a rozjede ho na 417 km/h. Německá politická policie ( trpasličí) vymýšlí, a vymyslí nelogicky závod jednoho muže! V normální zemi by to bylo na padáka pro autora policajta, tady mu dioti přizvukují!? Něco vám řeknu. Pokud chcete jet takto rychle, musíte mít pneumatiky nesjeté, tuším do 1000 km! Passer si navíc nechal auto zkontrolovat! Ano, i tak může pneu proděravět například vyhozený ostrý nůž. Jenže konstruktéři i s tím počítali! Auto přesto nehavaruje. Podobnou energii má dvacetitunový náklaďák jedoucí devadesátkou. To neřešíte? Zbývá tedy říci, zda to bylo legální? Ano, bylo! Pan Passer si jistě může vzít právníka v Německu, který z cajta, co vymyslel závod jednoho muže, udělá trhací kalendář! Ale to, že německá policie vymýšlí naprosto zřejmou šikanu, aby se zalíbila trpaslíkům, svědčí o stavu společnosti v Německu!

4 7
možnosti
PO

"Ano, i tak může pneu proděravět například vyhozený ostrý nůž. Jenže konstruktéři i s tím počítali! Auto přesto nehavaruje."

Vy už raději nic nepište. S proděravělou gumou prý nehavaruje!!! A proto při profesionálním testu Veyronu v rychlosti kolem 400 jim pneu praskla a zničili při tom 1.8 km svodidel. A nebo že musí Bugatti vyměnit pneu na všech Chironech z jedné speciální série.

0 0
možnosti
PV

Milé děti co tady obhajujete pana závodníka - rychlost sice je neomezená ale nesmíte ohrozit ostatní účastníky provozu - a stačilo aby mu bouchla pneumatika a sestřelil by ostatní auta 8-o

1 2
možnosti
MK

To se ale nestalo a navíc podobné kdyby si najdete i kdyby jel 130

3 2
možnosti
KM

Tak buď na té dálnici máte neomezenou rychlost a nebo nemáte. Pindat že jde o závod s jediným účastníkem je pak jen zoufalé hledání jak mu udělat zle. A to s tou jeho jízdou fakt nesouhlasím.

5 4
možnosti
MM

On samozřejmě nikoho neohrozil, a předpisy porušil možná tou jízdou po čáře mezi 2. a 3. pruhem. Ale naprosto chápu, že to Němci musí řešit. To video je docela populární i mimo ČR a je otázkou času, kdy se tím inspirují další majitelé superaut a přijedou si do Německa natočit podobné video.

2 4
možnosti
OU
MM

Spíš si měl kus dálnice v ČR v neděli ráno pronajmout, nechat uzavřít a pak o tom psát a dělat videa od rána do večera, aniž by mu kdo řekl křivé slovo.

0 1
možnosti
  • Nejčtenější

Studentky rozrušila přednáška psycholožky, tři dívky skončily v nemocnici

25. dubna 2024  12:40,  aktualizováno  14:38

Na kutnohorské střední škole zasahovali záchranáři kvůli skupině rozrušených studentek. Dívky...

Podvod století za 2,4 miliardy. Ortinskému hrozí osm let a peněžitý trest 25 milionů

29. dubna 2024  6:21,  aktualizováno  13:19

Luxusní auta, zlaté cihly, diamanty a drahé nemovitosti. To vše si kupoval osmadvacetiletý Jakub...

{NADPIS reklamního článku dlouhý přes dva řádky}

{POPISEK reklamního článku, také dlouhý přes dva a možná dokonce až tři řádky, končící na tři tečky...}

Rusové hlásí průlom fronty. Ukrajinská minela jim přihrála klíčové město

24. dubna 2024  11:40,  aktualizováno  15:50

Premium Jako „den průlomů“ oslavují ruští vojenští blogeři pondělní události na doněcké frontě, kde se...

NATO by Rusy porazilo, Putin má jedinou naději, řekl polský ministr zahraničí

26. dubna 2024  12:04

Rusko by se mělo bát Severoatlantické aliance, protože ho v případě střetu s ní čeká „nevyhnutelná...

{NADPIS reklamního článku dlouhý přes dva řádky}

{POPISEK reklamního článku, také dlouhý přes dva a možná dokonce až tři řádky, končící na tři tečky...}

Pokleknete a budete prosit. Generál slíbil zničit NATO do roku 2030

24. dubna 2024  21:21

Velitel čečenských sil bojujících na Ukrajině a věrný obdivovatel ruského prezidenta Vladimira...

Bitva o Kolumbijskou univerzitu. Policie udeřila na zabarikádované studenty

1. května 2024  7:08,  aktualizováno  8:32

Newyorská policie vyklidila v noci na středu budovu Kolumbijské univerzity, kde se před tím...

Úprava pravidel čištění odpadních vod v EU bude mít zřejmě vliv na cenu léků

1. května 2024  8:09

Na čištění městských odpadních vod by se od roku 2045 měly podílet největší znečišťovatelé, tedy...

Role digitálních služeb České televize bude posilovat, říká její nový ředitel

1. května 2024

Jan Souček stojí od října v čele veřejnoprávní televize. V kandidátském projektu uvedl mimo jiné...

Česko si letos během oslav prvního máje připomene i dvacet let v EU

1. května 2024

Sledujeme online Začínají každoroční oslavy prvního máje. V Praze pořádají tradiční setkání strany hnutí a spolky,...

Akční letáky
Akční letáky

Prohlédněte si akční letáky všech obchodů hezky na jednom místě!