ilustrační snímek

ilustrační snímek | foto: Evropská komise.

V německém obchodním domě útočil muž s nožem, pobodal malého chlapce

  • 253
Sedmapadesátiletý muž v sobotu večer v obchodním domě v Mnichově pobodal kuchyňským nožem desetiletého chlapce. Informovala o tom v neděli agentura DPA s odvoláním na německou policii. Útočník byl na místě zadržen. Chlapec utrpěl vážná zranění, není ale v ohrožení života.

Chlapec před incidentem nakupoval se svými rodiči a bratrem v obchodním domě TK Maxx. Podle mnichovské policie se nacházel v prostoru eskalátoru z 1. do 2. patra, když ho náhle 57letý muž pobodal kuchyňským nožem. Ostatní nakupující chlapci hned poskytli první pomoc a útočníka přemohli. Poté si ho převzala policie, na místě zasahovalo deset policejních hlídek.

Chlapec byl hospitalizován s vážnými poraněními krku a ramene, ale není v ohrožení života, uvedla agentura DPA. Podle týdeníku Der Spiegel je útočník bez státní příslušnosti s bydlištěm v Mnichově a není známo, že by mezi mužem a dítětem byly nějaké vazby. V neděli měl být předveden před soud.

V rychlovlaku ICE útočil Syřan se schizofrenií. V Německu žije sedm let

Zpráva o incidentu přišla ve stejný den, co útočník s původem v Sýrii zranil v rychlovlaku ICE mezi Řeznem a Norimberkem nožem čtyři lidi. Vyšetřovatelé uvedli, že útočník trpí schizofrenií a že čin nespojují s terorismem.

,

Eurovolby 2024

Volby do Evropského parlamentu se v Česku uskuteční v pátek 7. a v sobotu 8. června 2024. Čeští voliči budou vybírat 21 poslanců Evropského parlamentu. Voliči v celé Evropské unii budou rozhodovat o obsazení celkem 720 křesel.

Video