ilustrační snímek

ilustrační snímek | foto: Iveta Lhotská, MF DNES

Český řidič uhořel při nehodě v Bavorsku. Hasiče překvapila rychlost požáru

  • 14
Sedmatřicetiletý Čech v sobotu zemřel při nehodě cisterny s mlékem nedaleko bavorského Pasova. Vůz nečekaně rychle vzplanul a i přes snahy svědků nehody ho z auta vytáhnout řidič v kabině uhořel.

Dopravní nehoda se stala na silnici mezi dolnobavorskými obcemi Rotthalmünster a Asbach, zhruba 30 kilometrů jihozápadně od Pasova. S odvoláním na místní policii o tom v pondělí informoval list Passauer Neue Presse.

Ze zatím neznámých příčin sjel kamion z vozovky, narazil do stromu a převrátil se. Při nehodě utrpěla lehké zranění také čtyřiasedmdesátiletá řidička protijedoucího osobního vozu, o který kamion zavadil. 

Řídit cisternu mohou jen nejlepší. Je třeba předvídat a nebrzdit

„Těsně po nehodě se dalo s řidičem ještě mluvit,“ řekl hasič Peter Högl s odkazem na svědectví lidí, kteří nehodu viděli a přispěchali českému řidiči na pomoc. „Aktivně se pokusili dostat řidiče z kabiny, ale byl příliš silně zaklíněn. Už mu nemohli pomoci,“ dodal. 

Kamion pak zachvátil požár, při kterém český řidič zahynul. Podle Högla bylo neobvyklé, jak rychle požár vypukl. Materiální škodu hasiči odhadli na 100 tisíc eur (2,6 milionu korun).

Mapy poskytuje © SHOCart a přispěvatelé OpenStreetMap. Společnost SHOCart je tradiční vydavatel turistických a cykloturistických map a atlasů. Více na www.shocart.cz

,

Eurovolby 2024

Volby do Evropského parlamentu se v Česku uskuteční v pátek 7. a v sobotu 8. června 2024. Čeští voliči budou vybírat 21 poslanců Evropského parlamentu. Voliči v celé Evropské unii budou rozhodovat o obsazení celkem 720 křesel.

Video