Diskuze

Podíl na únosu studentů v Mexiku mohla mít armáda. Úřady vydaly zatykače

Mexické úřady vydaly zatykače na příslušníky mexické armády podezřelé z podílu na zmizení 43 studentů pedagogické školy v Ayotzinapě v roce 2014. Podle agentury Reuters to v sobotu sdělil šéf vyšetřování Omar Gómez.
Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
JB

J75a74n 13B15a25b59i56č41k39a

27. 9. 2020 19:25

Největší pohromou pro Mexiko bylo, že kdysi příliš dlouho zkoušeli tu demokracii východního typu. Podle toho by měli být nevyspělejší zemi na světě, Zavedli vládu jedné strany, postříleli velkostatkáře, tedy kulaky, znárodnili půdu, založili zemědělská družstva, zakázali cizincům vlastnit továrny nebo půdu, Sebrali majetek církvi včetně kostelů, věšeli kněze na stromech podle cest Znárodnili těžbu ropy a ropný průmysl. Ono by to šlo vyjmenovávat do nekonečna, ale očekávaný blahobyt se nedostavil a každý mexičan vám řekne, že za to nemohou oni, ale USA.

0 0
možnosti
MD

Po 15 letech v Mexiku jsem radši odjel v roce 2015 zpátky do Evropy. Dobří lidi krásná země ale ta korupce to je něco šíleného.

0 0
možnosti
VS

Mexico se hodne zmenilo v poslednich 15 letech k horsimu. Nikdy nevite, zda vas kontroluje polda, nebo nejaky gangster v uniforme. Vzdycky chteji samozrejme prachy.

0 0
možnosti
KK

Kladu si otázku, jaký vliv má na současné Mexiko aztécká minulost.

1 0
možnosti