Klimatičtí aktivisté z hnutí Letzte generation zablokovali most Europabrücke na...

Klimatičtí aktivisté z hnutí Letzte generation zablokovali most Europabrücke na Brennerské dálnici. (15. června 2023) | foto: Twitter: Letzte Generation Österreich

Klimaaktivisté zablokovali tepnu Alp, sedli si na most v Brennerském průsmyku

  • 155
Most Europabrücke na Brennerské dálnici (A13) v rakouské spolkové zemi Tyrolsko zablokovali ve čtvrtek dopoledne klimatičtí aktivisté z hnutí Letzte generation (Poslední generace). Posadili se na vozovku, most tak nebylo možné projet ve směru na jih, řekl agentuře APA policejní mluvčí.

Kolona se vytvořila až k dálničnímu sjezdu Patsch, uvedla APA.

Uskupení Poslední generace navíc už čtvrtým dnem komplikuje dopravu v samotné tyrolské metropoli Innsbrucku, konkrétně na mostě Innbrücke. Podle policejního mluvčího však důsledky nejsou tak závažné, protože ostatní mosty přes řeku Inn jsou otevřené.

Poslední generace nyní v Innsbrucku organizuje protestní týden. Aktivisté se snaží každý den ochromit důležité dopravní tepny, někdy se i přilepují na vozovku. Ve středu policie protesty místy rozpustila, uvedla APA.

Mapy poskytuje © SHOCart a přispěvatelé OpenStreetMap. Společnost SHOCart je tradiční vydavatel turistických a cykloturistických map a atlasů. Více na www.shocart.cz

,

Video