VIDEO: Jiskry a dým. Boeing s poruchou podvozku dosedl v Istanbulu na „čumák“

  • 36
Nákladní letadlo Boeing společnosti FedEx Airlines ve středu přistálo na istanbulském letišti bez spuštěného předního podvozku. I přesto se mu podařilo zůstat na ranveji. Podle tureckého ministerstva dopravy se nouzové přistání obešlo bez obětí i bez zranění.

Posádka stroje letícího z pařížského letiště Charlese de Gaulla informovala řídicí věž na istanbulském letišti o tom, že se nepodařilo otevřít podvozek. Letoun následně přistál za pomoci navádění z věže. Uvedlo to tamní ministerstvo ve svém prohlášení.

Záchranné a hasičské týmy provedly podle agentury Reuters nezbytné přípravy na ranveji ještě před přistáním letadla, a celá nehoda se tak obešla bez zranění i obětech na životě. Z jakého důvodu nedošlo k vysunutí podvozku, ministerstvo neuvádí.

Dráha, na níž nákladní letadlo přistálo, byla dočasně uvedena mimo provoz. Na ostatních drahách letiště pokračoval běžný provoz, píše Reuters.


Eurovolby 2024

Volby do Evropského parlamentu se v Česku uskuteční v pátek 7. a v sobotu 8. června 2024. Čeští voliči budou vybírat 21 poslanců Evropského parlamentu. Voliči v celé Evropské unii budou rozhodovat o obsazení celkem 720 křesel.

Video