Premium

Získejte všechny články
jen za 89 Kč/měsíc

Diskuze

Mladý střelec z Kenoshy vyvázne bez trestu. Porota ho zprostila obvinění

V pátek proběhl soud s americkým mladíkem, který loni v srpnu během demonstrací ve městě Kenosha zastřelil dva muže a jednoho zranil. Porota rozhodla, že Kyle Rittenhouse je nevinný ve všech bodech obžaloby. Soudní porota se o případu radila od úterý a přiklonila se k názoru, že tehdy sedmnáctiletý Rittenhouse střílel v sebeobraně.
Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
MJ

Koukám že většina medii jsou žumpa.Rv

1 0
možnosti
Foto

Dokud jsem sám nesledoval proces, nevěděl jsem, že čerpací stanice, kde to všechno začalo a kde Kyle zůstal, dokud ho nezačali napadat, je ve vlastnictví jeho prarodičů.

Nevěděl jsem, že Kyle uhasil požár kontejneru, který byl odvezen na čerpací stanici, aby vybuchl, s lidmi okolo.

Nevěděl jsem, že policii bylo řečeno, aby nezasahovala.

Nevěděl jsem, že jeho otec, babička a přátelé všichni žili v Kenoshe, 20 minut od místa, kde bydlel se svou matkou v Illinois.

Nevěděl jsem, že někdo Rittenhouse dvakrát srazil k zemi a pak se ho pokusil kopnout smrtící silou do hlavy.

Nevěděl jsem, že ho Huber 2x praštil skateboardem do hlavy.

Nevěděl jsem, že Gaige Grosskreutz namířil zbraň jako první na Kylea, jak sám při procesu přiznal.

Také jsem nevěděl, že ve státě Wisconsin je pro Kylea legální mít zbraň, dokonce i v 17 letech.

Nevěděl jsem, že Kyle nepřekročil státní hranice se zbraní, kterou neměl mít. Právoplatný majitel zbraně to udělal.

Také jsem nevěděl, že Rosenbaum byl 5krát odsouzený za znásilnění dítěte a že Huber byl 2krát odsouzený za násilí na ženách. Grosskreutz byl odsouzený za loupež, a měl v záznamech také napadení.

Nevěděl jsem, že Kyle mezi "demonstranty" volal friendly, friendly, friendly aby ukázal, že není hrozbou a volal, jestli někdo nepotřebuje ošetření, dokud na něj Rosenbaum nevystartoval. Stejný člověk, který mu u čerpací stanice vyhrožoval smrtí. Tady se někdo hodně prohne.

10 1
možnosti
MB

To je skoda, ze tuhle snusku lzi nevedel ani vrahuv opbhajce a ze to vite jen vy. Mozna ze by za ty dva mrtve dostal cesteny diplom jedineho cloveka, kdo ten vecer zabijel.

1 6
možnosti
MB

Takhle se chova hrdina, ktereho maminka prevezla za hranici sousedniho statu a poslala ho v noci ozbrojeneho zabijet. Je zcela zrejme, ze je to psychopat s dusevni labilitou, ktery potrebuje pomoc na psychiatrii. Pokud ji nedostane, prijede jednoho dne maminka do marnice identifikovat jeho telo v cernem ziplocku. Take je vam z nej nevolno. Me osobne jeste vic z tech kdo ho k tomuhle vychoval a dostal ho az pred porotu.

https://youtu.be/0by8XZgH97Y

1 13
možnosti
LF

L41u59k26a83s 66F41i34k20r

21. 11. 2021 22:00

A co jste vy?

2 0
možnosti
JK

J45a32n 64K52u47l52í33s25e52k

21. 11. 2021 21:49

Článek celkově vyjadřuje neschopnost evropských lidí pochopit americkou státnost, která je založena na lidech jakým je Kyle Rittenhouse. Samozřejmě v tomto případě je úplně jedno, jestli mu je 5, 10, 17 nebo 80, věk zde nehraje žádnou roli.

Americká Ústava neuzákoňuje policii, ale uzákoňuje právo vlastnit zbraň a právo vlastnit majetek. Ve většině států Unie ale právo vlastnit zbraň už bylo prakticky zrušeno, snad kromě Texasu, kde ještě i dnes lze zastřelit beztrestně zloděje a to zezadu a ještě k tomu z dálky když už prchá se svým lupem. Ale zase ne všude, ve městech jako Dallas-Fort Worth určitě nikoliv.

Není tedy bez zajímavosti, když žalobce během procesu s Rittenhousem jasně řekl, že bránit majetek zbraní před vyrabováním je protizákonné a jistě v tomto měl pravdu. Ale zatím ještě není protizákonné zbraní bránit svůj vlastní život a o to tu šlo.

Koncept, že Kyle Rittenhouse a skupina dalších šla bránit majetky svých spoluobčanů, už uniká i samotným Američanům, kteří se nakazili evropskou vznešenou ideologií včetně marxismu, že majetek je proti společenské etice a je tedy v pořádku, že součástí "protestu" je vypalování a rabování obchodů a kanceláří.

Policie odmítla v Kenoshe zasáhnout a tak její úlohu zaplnili místní, kteří odmítli se jako ovce podřídit kriminálním živlům a postavili se jim se zbraní v ruce.

Ihned po událostech státní federální žalobce Rittenhouse obvinil aniž si zjistil, že jednal naprosto v souladu se zákony. Jedná se o obecný trend, kdy federální soudnictví se vůbec na zákony neohlíží a uplatňuje je pouze v souladu s politikou Strany. Mám na mysli tu "Demokratickou" stranu, která nemá s demokracií nic společného.

Kdyby neexistovalo mnoho videí a kdyby soudce uplatňoval ideologickou linii Strany, Rittenhouse by byl jistě odsouzen na doživotí. Ale to se nestalo. Bohužel ale v procesech s tzv. "povstalci" z 6. ledna je to jinak, tam soudci povolují pouze ta videa a důkazy, která podporují žalobce na rozdíl od případu v Kenoshe...

4 1
možnosti
MK

Toho Grosskreutze musí asi dost hryzat svědomí, že to byl vlastně on, kdo měl poslední příležitost Rittenhouse potrestat a prováhal. Akorát by narozdíl od něj strávil roky v kriminále, pokud by se ho vůbec dožil. Viz příklad Michaela Reinoehla též tvrdícího, že střílel v sebeobraně, kterého federálové jednoduše popravili bez soudu na ulici za bíleho dne (a Trump si za to připsal zásluhy a ještě se touhle zrůdností chlubil). Inu, one law for them, another law for us Rv

0 2
možnosti
JS

Nepochopil jsem, kdo je podle vás "oni" a kdo "my".

0 0
možnosti
MB

Znamy levicak jste tady prave vy. A neni tedy divu, ze byste kupoval detem granaty a pancerfausty, aby sli v noci zabijet a rabovat a hajit tim vase ujete zajmy a chranit vas prd BLM, ktera vas ohrozuje. Jdte se lecit covece nestastna. Vy vubec nevite co se s vami deje. Kazdy zavrazdeny je u vas fetak a kriminalnik. pritom jste to vy kdo nabada k detske kriminalite a vrazdeni.

0 6
možnosti
LH

On napsal, že by "kupoval dětem granáty"? A kdo vůbec? "Benesovsky" neumí ani reagovat ve vlákně. Ovšem pojem "prd BLM" mě zaujal.

2 0
možnosti
Foto

Zdejš diskutující nechápou, že ztrácejí čas s pány B a B . Ty nezajímá ani pravda, natož statečné rozhodnutí multietnické poroty, ale jejjich levicový názor "bo" strana má peravdu! Nic na tom nemění, že utekli na Západ (zřejmě za lehčím živobytím) a jsou ve stejné pozici, jako muslimové utíkající na Západ, kde zakládají nové mešity. Bývalý komunista je stejný oprotimluv jako bývalý Indián!

Ušetřete čas a nediskutujte s nimi, ale s raději s někým rozumným. Oba mimozemšťané B a B jsou mimozemšťané z planety Mimoň a kdyby se stokrát přetvařovali, stejně zůstanou Mimoni!

6 0
možnosti
LH

Jak všichni začínají na B, co? A jsou tři, ne jen dva.

2 0
možnosti
Foto

P78e15t55r 58S96c75h58i58n85k

21. 11. 2021 10:06

Ale tak je fajn, že ten Benešovského "vrah" trefil při svém krvelačném běsnění zrovna dva takové zatracené šmejdy :-) Ono se skoro zdá, že stačí naslepo vypálit do davu Antifáků a je skoro div, když nesejmete někoho s flastrem. Čím to asi bude...

9 0
možnosti
LP

Napadli ho drbani a bránil se. To bylo vidět na videu. Možná ale měl dřepět doma a psát domácí úkoly. On si raději přijel hrát na Ramba a bylo to jinak, než v počítačový hře. Jinak mladý ostrostřelec je dobrá herečka, za jeho hysterické reakce u soudy by se nemusela stydět ani česká “nevinná” z Pakistánu ;-D

0 2
možnosti
Foto

J57i19r36i 83B87i24l83i87n85a

20. 11. 2021 19:26

Problem je v tom, vazeni zastanci nasili, fasismu, komunismu, trumpismu a dalsich zlocinnych rezimu ze priklad nezletileho mladika, ktery se necha svou maminkou odvezt do sousedniho statu a zavrazdi tam utocnou puskou na ulici "v sebeobrane" 2 lidi bude mit nasledovniky.

Na obou stranach. :-/

2 23
možnosti
JK

J67a21n 23K82o16n56e26c39n77y

20. 11. 2021 19:32

Problem je pouze v tom, ty vazeny milovniku nasili, fasimu, komunismu, trumpismu a dalsich zlocinnych rezimu, ze se ti nelibi spravedlive rozhodnuti soudu.

20 2
možnosti
  • Nejčtenější

Tři roky vězení. Soud Ferimu potvrdil trest za znásilnění, odvolání zamítl

22. dubna 2024,  aktualizováno  14:47

Městský soud v Praze potvrdil tříletý trest bývalému poslanci Dominiku Ferimu. Za znásilnění a...

Studentky rozrušila přednáška psycholožky, tři dívky skončily v nemocnici

25. dubna 2024  12:40,  aktualizováno  14:38

Na kutnohorské střední škole zasahovali záchranáři kvůli skupině rozrušených studentek. Dívky...

{NADPIS reklamního článku dlouhý přes dva řádky}

{POPISEK reklamního článku, také dlouhý přes dva a možná dokonce až tři řádky, končící na tři tečky...}

Takhle se mě dotýkal jen gynekolog. Fanynky PSG si stěžují na obtěžování

21. dubna 2024  16:37

Mnoho žen si po úterním fotbalovém utkání mezi PSG a Barcelonou postěžovalo na obtěžování ze strany...

Školu neznaly, myly se v potoce. Živořící děti v Hluboké vysvobodili až strážníci

22. dubna 2024  10:27

Otřesný případ odhalili strážníci z Hluboké nad Vltavou na Českobudějovicku. Při jedné z kontrol...

{NADPIS reklamního článku dlouhý přes dva řádky}

{POPISEK reklamního článku, také dlouhý přes dva a možná dokonce až tři řádky, končící na tři tečky...}

Prezident Petr Pavel se zranil v obličeji při střelbě ve zbrojovce

19. dubna 2024  15:44

Prezident Petr Pavel se při střelbě na střelnici v uherskobrodské České zbrojovce, kam zavítal...

Dostával jsem balíčky, ne peníze, řekl Bystroň ke kauze úplatků od Rusů

26. dubna 2024  16:37,  aktualizováno  16:50

Poslanec Alternativy pro Německo (AfD) Petr Bystroň v kauze možných úplatků od proruské sítě řekl v...

Wau, skvělé, úžasné. Podvodníci imitují známé weby, falešné jsou i komentáře

26. dubna 2024  16:39

Internetoví podvodníci zneužívají zavedené značky a snaží se tak z lidí vylákat peníze. Podvrhnuté...

Kontrast v odvodech v Kyjevě a venku je neskutečný, říkají reportéři iDNES.cz

26. dubna 2024  16:04

Podcast Únava vojáků i civilistů na Ukrajině je vysoká, ale stejně tak i morálka. Redaktor Michal Voska a...

Žena nedbala varování své banky, falešným makléřům poslala přes milion

26. dubna 2024  15:57

Podvodníkům naletěla dvaašedesátiletá žena z Jičínska, která nedbala ani upozornění ze své banky,...

Nespí vaše dítě? Přečtěte si, jak nespavost vyřešit
Nespí vaše dítě? Přečtěte si, jak nespavost vyřešit

Nespavost a problémy se spánkem se v různé míře objevují až u 30 % dětí. Mohou se projevovat častým buzením, problémy s usínáním, brzkým vstáváním...