V Kyjevě praskl teplovod. Voda vytvořila kráter a pohltila dvě auta

  • 7
Ukrajinská metropole Kyjev se v úterý zahalila do mlhy poté, co v centru města pod jednou z rušných křižovatek praskl teplovod a horká voda se vyvalila na povrch. V kráteru vytvořeném výbuchem vedení uvázla dvě auto, což značně zkomplikovalo dopravu.

Havárie se obešla bez zranění, v centru metropole však způsobila dopravní chaos, uvedla agentura DPA. Na stejném místě se podobný případ odehrál i loni.

Kolemjdoucí si natáčeli apokalyptickou scénu, při níž se z kráteru řinula horká voda a pára vytvářela hustou mlhu. Některá auta musela na poslední chvíli manévrovat, aby se místu vyhnula.

„Blesk nikdy neudeří dvakrát do stejného místo,“ citoval deník Kyiv Post známé přísloví s tím, že přesně toto se ale v Kyjevě v úterý stalo. Havárie teplovodního potrubí se totiž odehrála na stejném místě jako loni v listopadu - na křižovatce v samém centru města. Jediný rozdíl je ten, že tehdy do vzniklé díry zapadlo pouze jedno auto. „Říkejme tomu každoroční tradice,“ dodal list ironicky.

V třímilionové metropoli pochází infrastruktura z velké části ještě ze sovětských dob a v současnosti je v žalostném stavu. Havárie různých typů potrubí jsou proto v Kyjevě častým jevem.

,

Eurovolby 2024

Volby do Evropského parlamentu se v Česku uskuteční v pátek 7. a v sobotu 8. června 2024. Čeští voliči budou vybírat 21 poslanců Evropského parlamentu. Voliči v celé Evropské unii budou rozhodovat o obsazení celkem 720 křesel.

Témata: Kyjev, DPA, havárie

Video