Japonec šel do baru šířit koronavirus. Terorismus, tvrdí majitel podniku

  • 98
Padesátiletý Japonec se navzdory doporučení zdravotníků, aby zůstal v karanténě, vydal bavit do dvou barů ve městě Gamagóri. Své rodině údajně řekl, že jde šířit koronavirus. Video z jednoho baru ukazuje, jak zvesela zpívá karaoke. Majitel zmíněného baru ale už tak nadšený nebyl. Mužovo jednání označil za terorismus.

Muž se nechal testovat na koronavirus poté, co se oba jeho rodiče  nakazili novým typem koronaviru. Ačkoli nevykazoval žádné příznaky, jeho testy byly pozitivní. Lékaři muži doporučili, aby zůstal v karanténě doma, než se pro něj najde místo v nemocnici. Muž je však neposlechl a navzdory nákaze se vydal do ulic města. 

Podle japonské televizní stanice Fuji News Network řekl jednomu rodinnému příslušníkovi, že „půjde šířit virus“.

Taxíkem se dopravil do jednoho japonského baru, odtud odešel pěšky do dalšího podniku se společnicemi, informoval web Tokyo Reporter. Muž v něm zpíval karaoke, zatímco podle svědectví jednu ze společnic držel za ruce.

Jeho známý pak telefonem podnik varoval, že ho navštívil nakažený a chce rozšířit koronavirus. Zaměstnanec baru nakaženého muže okamžitě kontaktoval, dotyčný následně přiznal, že opravdu má pozitivní testy na koronavirus.

Zaměstnanec pak neprodleně zavolal místní zdravotnické centrum a do baru dorazili policisté v ochranných oblecích. Tam však zjistili, že nakažený na místě už není, vrátil se domů opět taxíkem.

Následující den úřady Japonce vyhledaly a poslaly ho do nemocnice. „Je velmi politováníhodné, že nezůstal doma, jak mu bylo nařízeno,“ uvedl starosta města. Zdravotníci následně provedli dezinfekci obou zařízení, které budou na několik dní zavřeny. Všichni, kdo v nich byli, musí podstoupit vyšetření.

V Koreji šířila koronavirus „bláznivá tetka“ ze sekty vábící i české dívky

„Nemohu to dostat z hlavy,“ citují místní média jednoho zaměstnance baru. „Nemůžu to vyjádřit slovy, protože cítím jen hněv,“ vyjádřili pobouření někteří tázaní návštěvníci baru. Jeho majitel byl ještě příkřejší. „Tohle není nic jiného než terorismus. Chci, aby byl ten muž přísně potrestán,“ prohlásil.

Japonsko bylo po poměrně dlouhou dobu po Číně zemí s největším počtem případů koronaviru na světě. Nyní jej ale předstihla Jižní Korea (7 755 případů nákazy) a Itálie i další země. V současnosti Japonsko eviduje 860 případů nákazy novým koronavirem, sedmnáct lidí již nemoci podlehlo.


Eurovolby 2024

Volby do Evropského parlamentu se v Česku uskuteční v pátek 7. a v sobotu 8. června 2024. Čeští voliči budou vybírat 21 poslanců Evropského parlamentu. Voliči v celé Evropské unii budou rozhodovat o obsazení celkem 720 křesel.

Video