Diskuze

KLDR podpoří Hamás. Kim utužuje blok s Ruskem, na válce hodlá vydělat

Severokorejský lídr Kim Čong-un nařídil severokorejským činitelům podpořit palestinskou teroristickou organizaci Hamás, tvrdí jihokorejská Národní zpravodajská služba. Podle Jihokorejců hodlá KLDR těžit z konfliktu na Blízkém východě prodejem zbraní. Podle analytiků se snaží pomocí Palestincům vytvořit protiamerický blok.
Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
VP

Myslím, že naši flastenci mají v hlavě gulášek. Jak teď budou vysvětlovat dějinnou roli ruZka jako zachránce křesťanské civilizace při jasné ose ruZko-Írán-Hamás a další míroví ručnikáři.

4 0
možnosti
MM

Nepřekvapuje mě, že se šmejdský státy seskupují do jednoho bloku, není to poprvé a ani naposledy.

3 0
možnosti
MC

Tak hlavně, že vsichni pro-palestinsti.... "Lidé", kvičí, že všechno vyvolává amerika, aby vydelala na prodeji zbraní. Proč takové závěry neslyším a nevidím nikde teď o KLDR?

6 0
možnosti
RD

A teroristi z hamas to budo platit penezma z EU

2 0
možnosti
Foto

A Kim je pak utrati za francouzsky konak. Kruh se uzavre.

0 0
možnosti
RK

Jižní Korea by měla začít zbrojit a stavět armu jak o závod, patří do čtveřice nejvíc horkých zón na světě, přičemž dve už bouchly a válka se Severní Koreou není otázkou jestli, ale až. Respektivě co bude po Izraeli dřív. Jestli Tchaiwan, nebo právě Korea.

0 0
možnosti
KC

Je až zvláštní, že pod tímto článkem chybí příspěvky přátel Ruska a jejich boj za to, že to tak je správné. Dorazí ještě?

3 0
možnosti

Jsou to zbabělci a hlupci. Na to prostě nemají.

4 0
možnosti
PK

Osa zla: Rusko, KLDR, Hamás, OSN.

4 1
možnosti
RO

R21o44m85a25n 37O26l60á90c24h

2. 11. 2023 21:29

Mno. Severokorejská atomovka by se Hamásu jistě hodila, ale... má to těch "ale" dost, no

1 0
možnosti
Foto

Takže Kreml přijímá delegace od Hamásu, Hamás sám slibuje, že dohledá rukojmí s ruským pasem, protože je to přátelská země.

Vztah Asada a Kremlu s Islámským státem byl taky podivný. Do pumového atentátu na letadlo s ruskými turisty Rusáci vlastně nezničili ani kanystr benzínu v rukách IS. A IS nějak moc na Asada taky neútočil. Rusáci dle jejich propagandy prý porazili IS. V době, kdy do konfliktu vstoupili (29.9.2015) už IS přišel o 40 % území v Iráku a 20 % v Sýrii. Díky USA. Následujících 6 týdnů není jediná zmínka o jediném ruském útoku na infrastrukturu IS ani v ruských zdrojích (do doby toho teroristického útoku na zmiňované letadlo). Sami Rusové tedy píšou jenom o útocích USA a spojenců. Oni taky kšeftovali s ropou od IS stejně jako všichni ostatní, nebo to alespoň tolerovali. Útok Vagnerovců na těžební zařízení popsán tady: https://www.idnes.cz/zpravy/zahranicni/rusko-usa-syrie-vagner-vojaci-zoldaci-bitva-boj-valka-konflikt-pentagon-valecna-operace-zvlastni-jed.A180525_133844_zahranicni_aha

Pointou byla chamtivost Rusáků. Neútočili na IS, ale na spojence, dokonce přímo i Američany. V případě úspěchu by měli 20 % zisku. Chybnou informací v článku je zřejmě to, že tam asi Kurdové nebyli, ale Arabové ze sunnitského kmene aš-Šaiátá, který IS nejvíce zmasakroval a ta pole jsou na jeho území. SDF sice založili Kurdové s Araby (možná si mnoho lidí neuvědomuje, že všichni jsou tam sunnitští muslimové), ale postupem času SDF tvořili z 90 % Arabové.

13 0
možnosti