Diskuze

VIDEO: Horor na výletní lodi. V rozbouřeném Atlantiku se zranilo sto pasažérů

Idylická plavba na výletní lodi se proměnila v hrůzu v moment, kdy se v Atlantském oceánu začaly vzdouvat obří vlny. Pět pasažérů plavidla Spirit of Discovery utrpělo vážná zranění a muselo být ošetřeno hned na palubě, zbytek měl zranění mírnější. Z tisíce pasažérů na palubě je zraněná asi stovka. K incidentu došlo při plavbě zpět do Spojeného království v Biskajském zálivu, který je svými nehostinnými vodami známý.
Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
MM

ad-Petr Marsoun: "... platí, že pasažér lodi by měl počítat, že může přijít bouře. (navíc pasažér z ostrova)"

Prave ze ne vzdycky - a to jsme obyvatele nejvetsiho svetoveho ostrova/ nejmensiho kontinentu obkrouzeneho oceany a ruznymi mori.

Behem nasich dosavadnich morskych cest jsme zazili opravdu bourlive pocasi jen 2x 36 hodin za nejakych 120 dni cest na lodich v severnim Atlantiku, jiznim Pacifiku, u vychodniho pobrezi Indickeho oceanu, v Karibiku, v Norskem, Severnim, Jaderskem, Stredozemnim, Andamanskem, Javskem, Koralovem, Salamounove, Tasmanove morich.... Statisticky jen mala cast.

Tajemstvi vyhnuti se bourim spociva ve znalosti podnebi cilove oblasti a obvykleho pocasi v planovane dobe cesty.

Napr. netrvat na plavbe v Karibiku v dobe obvykle hurikanove sezony atd.

Nekdy ale clovek muze mit smulu, kdyz se pocasi necekane pokazi nebo se v oblasti nahle zacne tvorit hurikan (tajfun, cyklon...) Kapitan lodi zmeni kurz, aby se vyhnul nejhorsimu, ale lod neni letadlo a nemuze reagovat podobne rychle.

Unikli jsme pekne nepohode letos v unoru, kdy jsme se meli 2 tydny plavit podel jihovychodniho pobrezi Australia a odtud kolem Noveho Zelandu. Toulaly se tam zbytky rozsahleho tropickeho cyklonu, ktery se na NZ presunul ze severovychodni Australie.

Jeste stesti, ze se nam termin nakonec nehodil a cestu jsme zrusili nekolik mesicu predtim.

0 0
možnosti
MM

tak znovu odpoved na tvrzeni o "obrovských králíkarnách" od nekoho, kdo jakteziv sam na more nevyjel a zarika se ze nevyjede, zalozeno na zkusenostech nejakych znamych, kteri "to zkusili s dovolenou v obchoďáku a já který jím věřím tuto chybu neudělám".

Tohle tvrzeni je na uplne stejne urovni jako kdyby nejaky clovek prohlasil, ze jeho pratele sli do Mekace v ocekavani gurmanskych hodu, byli pak horce zklamani, zadusovali se ze " uz nikdy".

On ted pausalizuje podle jejich zazitku a neveri v existenci gurmanskych hodu nikde v ostatnich podnicich verejneho stravovani.

0 0
možnosti
PV

Jako obvykle je u článku nic nevypovídající a úplně zbytečné video .

0 0
možnosti
MK

M55i24l81o47s 14K21u86j92a85l

10. 11. 2023 20:34

Az na par vyjimek, jsou veskere, negativni a kritizujici komentare, od osob, ktere se nikdy nezucastnili nejake plavby na techto obrich zaoceanskych lodi!!!!!

4 1
možnosti
MM

nejen na tech obrich megalodich, ale ani na tech mensich, o velikosti ctvrtiny az petiny megalodi.

Oni proste nikdy nevyjeli na poradne more na poradne lodi a pousteji si huby jen tak prazdne na spacir.

1 0
možnosti
JS

Nechápu jak se někdo může vydat na dovolenou plavbou na lodi tohota druhu. Je to jako nechat se zavřít někde v plném obchodním domě s občas výlety na břeh.

Tam fronta na vyhlídkovou prohlídku města chvíle na další nákupy a pak další čekání na autobusy které mě odvezou zpět do přístavu.

Tak mě to hodnotili všichni nešťastníci kteří podobnou dovolenou zažili vždy se slovy "už nikdy"

1 5
možnosti
MM

vis "velke nic" (pozor nadsazka!) a jenom fantazirujes.

Miliony pasazeru ze statu na 5 kontonentech, kteri OPAKOVANE jezdi na zajezdy na lodich vsi mozne velikosti, te usvedcuji ze lzi

2 0
možnosti
PB

P32e63t87r 49B58o35ž64e18k

10. 11. 2023 19:41

Tak to je bomba, ale na druhou stranu ta loď je kolos, tak to asi ani moc nehoupalo.

1 0
možnosti
MM

pravda je, ze cim vetsi lod, tim vetsi stabilizatory a tim klidnejsi plavba.

1 0
možnosti
JH

Když lezu do letadla, počítám s tím, že můžou být turbulence, propady a budu poslouchat pokyny posádky, abych se pokud možno nezranil. Když lezu na loď, počítám s tím, že se bude houpat. I tak, že mi bude blbě a budou padat věci ze skříněk. Kdo s tímhle nepočítá, lze ho považovat za nemyslícího tvora. Kdo si na tohle stěžuje, zaslouží vyloučit z jakékoliv lodní dopravy do konce života.

4 1
možnosti
Foto

Zažil jsem to samé na trajektu do Norska. Plavba která měla trvat 6 hodiny, trvala 28, prožote jsme zůstali někde v oceánu bez možsti další plavby. Myslím že zvračeli všichni, včetně posádky. Každá minuta trvala jak hodina. Kdo nezažil nepochopí. Když jsem vystoupil na pevnou pudu, tak jsem ji políbil :)

7 0
možnosti
PM

Já bych na lodi čekal nábytek přišroubovaný, zajímavé

1 2
možnosti
MN

On taky přišroubovaný je, takže s tím poletujícím nábytkem to nebude tak horké, ono lidi rádi přehánějí

2 1
možnosti
Foto

H94o45n61z67a 79S48e84k47o

10. 11. 2023 19:05

Co bych dal za to tohle zažít!! Super

1 1
možnosti