ilustrační snímek

ilustrační snímek | foto: Profimedia.cz

Japonka deset let schovávala mrtvou matku v mrazáku, bála se vystěhování

  • 7
Japonská policie zadržela ženu, která deset let schovávala v mrazáku tělo své zesnulé matky. Své počínání vysvětlovala obavou, že by se musela vystěhovat z tokijského bytu, pokud by se na matčinu smrt přišlo. O případu infromovala místní média.

Policie agentuře AFP potvrdila, že zadržela osmačtyřicetiletou Jumi Jošinovou kvůli podezření, že skrývala mrtvolu, která se ve středu našla v mrazáku v jednom bytu v Tokiu. 

Zadržená uvedla, že tělo schovala už před 10 lety, protože nechtěla přijít o byt, který sdílela s matkou a který byl pronajatý na matčino jméno.

Jumi Jošinová ale tento měsíc stejně musela byt opustit, a to kvůli neplacení nájemného. 

Američan našel při vyklízení matčina bytu tělo dítěte v mrazáku

Tělo přibližně šedesátileté ženy v mrazáku objevily uklízečky, které přišly dát byt do pořádku.

Podle policie muselo být tělo ohnuté, aby se do mrazáku vešlo.

Dobu, ani příčinu smrti nedokázaly úřady podle serveru BBC News určit. Na zmrzlém těle nicméně podle policie nebyla vidět žádná zranění. Policie podezřelou zadržela v hotelu ve městě Čiba, ležícím nedaleko od Tokia.

,

Eurovolby 2024

Volby do Evropského parlamentu se v Česku uskuteční v pátek 7. a v sobotu 8. června 2024. Čeští voliči budou vybírat 21 poslanců Evropského parlamentu. Voliči v celé Evropské unii budou rozhodovat o obsazení celkem 720 křesel.

Témata: policie, AFP, Tokio, BBC News, Čiba

Video