Diskuze

Humanitární příměří teď? To je nyní pro nás nepřijatelné, reagují z Izraele na EU

Návrhy z Evropské unie na humanitární přestávky v bojích s radikálním palestinským hnutím Hamás jsou pro Izrael v současné chvíli nepřijatelný. Oznámil to v pátek večer mluvčí izraelského ministerstva zahraničí. Reagoval tak na výstupy z unijního summitu, který po čtvrteční diskusi ve společných závěrech vyzval k umožnění „přestávek“ pro humanitární účely.
Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
LS

Hamas a Palestinci začali válku. Podstatou války je krutost, cokoliv jiného je slabomyslné. Teď přesně poznávají jaká válka je a už volají, že si nechcou dále hrát.

0 0
možnosti
MP

Humanitární příměří bude možné tehdy, až z Gazy bude parkoviště, aby měly kamiony s humanitární pomocí kde zaparkovat:-/

0 0
možnosti
Foto

Izraelské obranné síly (IDF) v noci na sobotu 28. října zničily 150 podzemních cílů v severní části Pásma Gazy. Při útocích byly zničeny bojové tunely, podzemní bojové oblasti a podzemní infrastruktura teroristů. Zdroje z IDF uvedly, že se Izraelské obranné síly chystají zvýšit humanitární pomoc do pásma Gazy, protože vpád izraelských sil do Gazy se přes noc prohloubil. Armáda chápe, že čím více její síly zatlačí obyvatelstvo Gazy na jih, tím rozsáhlejší bude potřeba humanitární pomoci. Naproti tomu Hamás strávil roky hromaděním paliva pro vozidla a rakety, výbušnin a zásob jídla, vody a léků v podzemí. A jak uvedl v pátek deník New York Times, Hamásu se podařilo zde nashromáždit zásoby potřebné na dobu zhruba čtyř měsíců.

https://www.nytimes.com/2023/10/27/world/middleeast/palestine-gazans-hamas-food.html

1 0
možnosti
HL

Uz byli propusteni vsichni rukojmi z Gazy, ktere si HAmas vzal 7.10. z Izraele, tey asi 220 lidi?

Pokud ne, at nezadaji zmetkove zadne humanitarni prestavky, o humanite vedi velke nic. I ty dve propustene babicky byly zbite, byly mucene, takze o jake humanite v Gaze nekdo zvani?

2 0
možnosti
TB

T90o32m73á84š 30B74e73r49k18a

27. 10. 2023 21:24

Hamas potřebuje humanitární přestávku aby mohl doplnit zásoby raket z podzemních skladů.

7 0
možnosti
OU
Uživatel požádal o vymazání
8 0
možnosti
AP

No, řeší to jako dříve Bundeswehr...

2 0
možnosti
LC

Ta EU je už i docela srandovní.

5 0
možnosti
JS

Příměří, humanitární pomoc atd., jedině až uznají stát Izrael, propustí rukojmí a ukončí všechny nepřátelské aktivity, pak je čas na další kroky, do té doby nic.

4 1
možnosti
JS

Na tu hloupost od EU se ani jiná reakce očekávat nedala. EU nadále financuje jejich nepřítele a nyní ještě chce humanitární příměří, aby měli čas se připravit a odpálit zase něco raket na Izrael, Izrael není sebevrah, aby na něco takového přistoupil, dobře ví, že akce musí být rychlá a nekompromisní, jinak je k ničemu.

13 0
možnosti
MK
JS

to už nikoho nepřekvapuje, prostě standard

4 0
možnosti