V Turíně se zřítil letoun blízko auta, nepřežila dívka, rodina bojuje o život

  • 41
Pětiletá dívka v sobotu zemřela u Turína poté, co se v blízkosti automobilu její rodiny zřídil letoun akrobatické skupiny italského letectva, informovala agentura ANSA. Bratr dívky i rodiče dětí byli zraněni. Letadlo se podle prvních zpráv zřítilo na přistávací dráhu letiště Turín-Caselle a následný výbuch zasáhl auto.

„Jsem šokovaná tím, co se dnes stalo (...) Smrt malé Laury Origliasso po strašlivé havárii jednoho z letadel Pattuglia Acrobatica Nazionale mě hluboce zarmoutila a zanechala mě beze slov,“ napsala na sociální síti X Georgia Meloni, předsedkyně vlády Itálie. Rodině zemřelé Laury jménem celé italské vlády popřála brzké uzdravení.

Letoun se zřítil při cvičení akrobatické skupiny Frecce Tricolori, která se připravovala na nedělní přehlídku u příležitosti 100. výročí italského letectva. Podle zdrojů agentury ANSA mohla být příčinou tragédie srážka letounu s hejnem ptáků.

Podle ANSA k tragédii došlo po páté hodině večerní. Hlídka právě startovala z letiště Turín-Caselle do města Vercelli. Zde se měla účastnit letecké show, kde na ni čekalo přibližně čtyři tisíce diváků.

Chvíli před nehodou pilot startoval v trojúhelníkové formaci v takzvaném „levém ocasu“, po chvíli údajně informoval vedoucího týmu, že má problémy s motorem a musel se od formace odpojit.

Zatím není jasné, zda auto přišlo do kontaktu s letadlem, když došlo k výbuchu, tak sjelo ze silnice, převrátilo se a vzplanulo. Dvanáctiletý bratr Laury utrpěl popáleniny pokrývající 15 % povrchu jeho těla, matčino tělo je popáleno z 12-13 % a otcovo z 4 %. Bratra a rodiče přijaly tři různé nemocnice. Pilot zříceného letounu se katapultoval, přežil a je rovněž hospitalizován.

,

Eurovolby 2024

Volby do Evropského parlamentu se v Česku uskuteční v pátek 7. a v sobotu 8. června 2024. Čeští voliči budou vybírat 21 poslanců Evropského parlamentu. Voliči v celé Evropské unii budou rozhodovat o obsazení celkem 720 křesel.

Video