Ilustrační snímek

Ilustrační snímek | foto: Profimedia.cz

Filadelfie zakázala mládeži vycházet po deváté večer. Dělala rotyku

  • 82
Americká Filadelfie se rozhodla vyhlásit zákaz nočního vycházení mladistvých. Úřady tak chtějí zamezit nevhodnému srocování mládeže, které mnohdy vyústí ve rvačky. Město na severovýchodě USA o nařízení informovalo v pondělí.

"Děláte rotyku. Vyvoláváte problémy. Děláte věci, které byste neměli dělat. A tak zmizíte z ulic," vzkázal podle AFP starosta Michael Nutter mladým výtržníkům. Zákaz bude platit od pátku a týkat se bude pátečních a sobotních večerů, upřesnila agentura AFP.

Pokud nezletilí v určených dnech vyrazí po jednadvacáté hodině do ulic, hrozí jim pokuta až 300 dolarů (asi 5 000 korun). A když zákaz poruší opakovaně, do peněženky sáhnou i jejich rodiče. Trest pro rodiče venku se potulujících teenagerů může být ještě o 200 dolarů vyšší.

Filadelfie, kde byla v roce 1776 přijata deklarace americké nezávislosti, se několik let potýká s násilnou trestnou činností. Řada shromáždění mládeže, jež se svolává prostřednictvím sociálních sítí Facebook a Twitter, tady pravidelně končí vandalismem a šarvátkami.

Úřady podle okresního návladního Setha Williamse zadržely mimo jiné i jedenáctiletého chlapce podezřelého z toho, že zbil muže.

Filadelfie, USA

Filadelfie, USA

,

Eurovolby 2024

Volby do Evropského parlamentu se v Česku uskuteční v pátek 7. a v sobotu 8. června 2024. Čeští voliči budou vybírat 21 poslanců Evropského parlamentu. Voliči v celé Evropské unii budou rozhodovat o obsazení celkem 720 křesel.

Video