Premium

Získejte všechny články mimořádně
jen za 49 Kč/3 měsíce

Diskuze

Od pádu Mubaraka nás zahynulo víc než za 20 let, zoufají egyptští křesťané

Ve stínu bouřlivých střetů mezi stoupenci sesazeného prezidenta Mursího a vládních jednotek se hněv části egyptských islamistů obrátil také proti menšinovým koptským křesťanům. Minulý týden lehlo popelem několik desítek kostelů a ztráty se nevyhnuly ani životům.
Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Potírání Křesťanů se  zintenzivnilo po všech revolucích "Arabského jara", užitečnými idioty na Západě  tak velebeného.

Jenom o tom naše "objektivní" média  nerada informují.

1 0
možnosti
AJ

Muslim - zbabělý, bezpátéřní, lidská odpad.

2 0
možnosti
MK

No, Egyptane by meli poslat dekovny dopis do Francie. Jestli se nepletu, byla to prave Frnacie, ktera strkala nos, kde nemela a poslala tam letadla.

1 0
možnosti
MR

M90i92l16a95n 72R25a84d61e67k

20. 8. 2013 17:27

do Egypta????????8-o

0 0
možnosti

T52o57m94á10š 71Č51e40c34h

20. 8. 2013 16:16

O vánocích na jednom z hlavních náměstích Bruselu, kde normálně stál vánoční strom, tak dali nějakou jeho náhražku, či co to bylo, jen aby se nedotkli 25%-ní muslimské menšiny v hlavním městě EU.

6 1
možnosti
VW

V ramci objektivity by se ovsem take melo uvest, ze i muslimu zahynulo take nejvice za poslednich 20 let. Chapu, ze kopsti krestane v teto situaci zrejme trpi, ovsem muslime na tom nejsou o nic lepe. Tech 600 mrtvych neni z vetsi casti krestanu, ale prave muslimu, kteri oficialne prohlasuji, ze chteji mirove reseni. Jakkoli se mi jejich nabozenstvi nezamlouva, nebylo by dobre tenhle problem jednoznacne tendencne posouvat nekam jinam. A o tom, ze radikalove a agresivni skupinky jsou v obou taborech neni treba pochybovat a ze se krome kostelu vypaluji i mesity, to je hola skutecnost.

1 13
možnosti
PH

Oficialne prohalsuji, ze chteji mirove reseni.

No oficialne mozna jo.

3 0
možnosti

To je tím, že vůdce křesťanů je parazit k ničemu. Dávno měl vyhlásit křížovou výpravu :-P

1 0
možnosti
VM

Určitě by měly západní mocnosti apelovat na vlády v muslimských zemích, aby (asi se moc nehodí napsat lépe) chránily víceméně bezbranné minority křesťanů - nechápu, proč se ta výzva nikde neobjevuje.

Na druhou stranu je to také tak, že od pádu Mubaraka zahynulo při různých nepokojích zřejmě i víc muslimů než za 20 let jeho vlády.

4 0
možnosti
PH

"Určitě by měly západní mocnosti apelovat na vlády v muslimských zemích,", to je jak z nejaky agitacni brozurky. A dost naivni mimochodem.

1 1
možnosti
MH

Křesťané jsou dnes bohužel vražděni ve velkém ve všech těchto bývalých semi-sekulárních a kdysi tolerantních zemích, které se ocitly na "hitlistu" globalistů, tak jak ho kdysi zveřejnil generál Wesley Clark... V Libyi, Sýrii, Iráku a dnes i v Egyptě... Je to důsledek podpory "Západu" téhle salafistické sebrance, které jen blázen může ještě říkat rebelové, či demokratická opozice. Jsou to eskadry smrti, teroristé, Al Nusra, Al Qaeda atd... I my občané ČR máme na rukou krev křesťanů a nejen těch v oblasti, protože jsme nedokázali zabránit naší vládě, parlamentu a šéfům diplomacie například v uznání kdysi Libyjské nebo Syrské "opozice" jako legitimní vlády těchto těžce zkoušených zemí. Stejně tak naše diplomacie a tajné služby věděly, že svržení Mubaraka byl coup d'état a barevnou revolucí, provozovanou obvyklými a profláklými subjekty. Nevěřím, že tito lidé neměli a nemají analýzy i scénáře, které precizně popisují k čemu to povede. Je čas přestat mlčet. Řečeno s Edmundem Burkem, "Jediná věc stačí k triumfu zla, když dobří lidé nedělají nic."

Henry Kissinger tvrdí, že tyto destabilizované oblasti se v budoucnu rozpadnou na etnické a náboženské ministáty, které budou snadněji začlenitelné do jeho globáního systému. Za cenu toho, že zemřou miliony křesťanů? Za cenu toho, že se opět radikalizoval a vyzbrojil islám v míře, která nám zákonitě přeroste přes hlavu na domácí půdě? Za cenu miliónů mrtvých, trpících? Za cenu hladu a nemocí?

Impérium se vyčerpalo, nemá už na to vést imperiální války konvenční cestou, tak se vede tahle politika proxy válek, destabilizace a zmaru. Jenže ta přinese zpětný ráz a jednou barbaři stanou před branami. Je čas aby impérium skončilo. Nikomu neprospívá až na hrstku elit. Jděme politikou, kterou kdysi formulovali pánové Roosevelt, Eisenhower nebo Kennedy.... Postarejme se o to, aby britskou politiku pánů Brzezinských, Kissingerů, politiku globalistů nebo doktriny jako PNAC nahradil jiný model.

8 1
možnosti
Foto

Mírumilovní křesťané to mají v muslimské světě hodně těžké a vždycky když to v zemích islámu vřelo, fungovali jako skvělí obětní beránci. V Egyptě jich je plus mínus 10 milionů, v Sýrii před válkou asi 2 miliony, v Iráku po etnickém čištění sotva 500 000, v Pakistánu asi 3 000 000 a ve zbytku středního východu zhruba další 2 000 000, nepočítaje v to námezdní otroky ropných států. Bývalo to ale mnohem víc. Plus je jejich často tajný růst v relativně vyspělém Iránu (dnes min. 300 000), ale z mnoha zemí musí spíš utíkat nebo dokonce počítat mrtvé. Je vcelku ostuda, že řešíme půtky mezi jednotlivými frakcemi nenávistného islámu a na místní křesťany, součást naší antikou a křesťanstvím zformované civilizace, myslí málokdo. V Evropě je výrazněji přijímá jen Švédsko (dovezli jich přes 100 000), ale jinak místo nich pouštíme muslimskou pátou kolonu která nám chce zatlačit oči. :-/

15 0
možnosti

T98o27m35á81š 66Č88e78c14h

20. 8. 2013 14:29

O Švédsku řekl jeden islámský duchovní asi tohle: Švédsko je nejlepší isláímská země na světě. Oni asi nedělají rozdíl kdo je jakého vyznání, i tak převažují výrazně muslimové mezi nově příchozími do Tre Kronor. Kam to vede, ukázaly nedávné nepokoje...

1 0
možnosti
  • Nejčtenější

Drahé a rezavé, řeší Ukrajinci zbraně z Česka. Ani nezaplatili, brání se firma

18. května 2024  12:02

Premium České zbrojařské firmy patří dlouhou dobu mezi klíčové dodavatele pro ukrajinskou armádu i tamní...

Fica čekají nejtěžší hodiny, od smrti ho dělily centimetry, řekl Pellegrini

16. května 2024  8:42,  aktualizováno  15:38

Zdravotní stav slovenského premiéra Roberta Fica je stabilizovaný, ale nadále vážný, řekl po...

{NADPIS}

{LABEL} {POPISEK}

Putinova časovaná bomba. Kadyrov umírá, rozjíždí se krvavý boj o trůny

17. května 2024  14:16

Premium Ramzan Kadyrov ještě dýchá, v Čečensku se však už začíná hledat jeho nástupce. Naznačují to i...

Královna fetiše rozdráždila Ameriku. Její fotografce se klaní i feministky

22. května 2024

Seriál „Nejkrásnější fotografka“ či „nejlepší pin-up fotografka na světě“. Taková čestná přízviska si...

{NADPIS}

{LABEL} {POPISEK}

Turisté si zajeli do Afghánistánu. Střelci část Evropanů povraždili i s průvodci

18. května 2024  17:57

Neznámí ozbrojenci v pátek večer v provincii Bámján v centrální části Afghánistánu zabili tři...

Prezidentovi nic nezakážete, říká o motorce Forejt. Nizozemský král i pilotuje

24. května 2024  15:17

Skok padákem, střelba nebo jízda na motorce. To je jen krátký výčet aktivit, kterým se věnuje...

Putin je ochotný zmrazit válku podle současné frontové linie, tvrdí zdroje

24. května 2024  14:15,  aktualizováno  15:06

Ruský prezident Vladimir Putin je připraven zastavit válku na Ukrajině vyjednáním příměří, které by...

Hrozil mi, že skončím jako Fico, tvrdí premiér Gruzie. Nesmysl, říká eurokomisař

24. května 2024  15:06

Gruzínský premiér Irakli Kobachidze tvrdí, že mu maďarský eurokomisař pro sousedství a rozšíření...

Zeman má po letech vlastní mobil. Voláme si skoro každý den, říká Nejedlý

24. května 2024  14:50

Bývalý prezident Miloš Zeman má po letech opět vlastní mobilní telefon. Naposledy používal...