Zatím prohrává. Ron DeSantis boj o Bílý dům nevzdává, naděje se však rychle tenčí. Na snímku mezi lidmi ve státě Iowa. | foto: Profimedia.cz

Hvězda jménem DeSantis pohasíná. S blížícími se volbami získává navrch Trump

Celý článek jen pro členy

Chcete číst prémiové texty bez omezení?

Předplatit
Od spolupracovnice MF DNES v USA - Kampaň 44letého guvernéra Floridy Rona DeSantise stagnuje a média ho odepisují. V preferencích ho doslova válcuje Donald Trump. „Ron DeSantis není na boj o Bílý dům připraven, měl by zůstat guvernérem na Floridě, tam ho mají rádi,“ říká mi pětapadesátiletý kamarád James, který na slunném poloostrově úspěšně podniká.

Ještě loni v zimě si James nadšeně kupoval trička s nápisem Ron DeSantis 2024 a vysvětloval mi, že floridský guvernér je jediný, který může zachránit Ameriku, protože soudní tahanice exprezidenta Trumpa republikány už unavily.

Ještě na přelomu roku DeSantis zářil a Trumpa porážel. Ale teď vystoupaly Trumpovy preference mezi republikány na téměř čtyřiapadesát procent, zatímco DeSantis se propadl na pouhých osmnáct. Přitom v lednu měl v průzkumu listu Wall Street Journal 52 procent.

Kampaň DeSantise provází doslova strmý pád, guvernér ztrácí hlavní podporovatele a potýká se s finančními problémy, které vedly k propuštění mnoha členů jeho volebního týmu.

Dočtěte tento exkluzivní článek s předplatným iDNES Premium

Měsíční

89
Předplatit
Můžete kdykoliv zrušit

Roční

890
Předplatit
Ušetříte 178 Kč oproti měsíčnímu předplatnému

Dvouleté

1 690
Předplatit
Ušetříte 446 Kč oproti měsíčnímu předplatnému

Připojte se ještě dnes a získejte:

  • Neomezený přístup k obsahu iDNES.cz, Lidovky.cz a Expres.cz
  • Více než 50 000 prémiových článků od renomovaných autorů
  • Přístup k našim novinám a časopisům online a zdarma ve čtečce
Více o iDNES Premium
Máte už předplatné? Přihlásit se
, pro iDNES.cz

Eurovolby 2024

Volby do Evropského parlamentu se v Česku uskuteční v pátek 7. a v sobotu 8. června 2024. Čeští voliči budou vybírat 21 poslanců Evropského parlamentu. Voliči v celé Evropské unii budou rozhodovat o obsazení celkem 720 křesel.

Video