VIDEO: Na dálnici v Thajsku se zřítil nadjezd, dva lidé zemřeli

  • 1
Dva lidé zahynuli a dva jsou zranění poté, co se v neděli večer poblíž thajského hlavního města Bangkoku zřítila na dálnici část nadjezdu. Ten byl značně opotřebovaný a v tu dobu uzavřený z důvodu údržby.

Betonový nosník, dlouhý asi 10 metrů a vážící asi pět tun, spadl spolu s betonovým zábradlím na tři vozidla projíždějící pod estakádou.

Nosník dopadl přímo na osobní automobil značky Chevrolet. Žena na sedadle spolujezdce byla na místě mrtvá. Zraněného řidiče vytáhli z auta očití svědci.

Zasažen byl částečně také projíždějící pick-up a cisterna. Pět lidí cestujících v picku-pu jen těsně uniklo zraněním, protože nosník přimáčkl jen přední část jejich vozidla.

Dále byli zraněni dva muži pracující na estakádě, z nichž jeden později svým zraněním podlehl.

Zřícení způsobilo dopravní zácpu. Dálnice byla uzavřena v obavě, že konstrukce estakády není bezpečná.

Ředitelství dálnic uzavřelo 29 let starou estakádu 23. června kvůli údržbě z důvodu opotřebení. Byla hojně využívána velkými nákladními automobily a její povrch byl značně erodovaný, místy až na ocelové výztužné tyče. Dokončení údržby bylo dříve stanoveno na konec měsíce srpna.

Mapy poskytuje © SHOCart a přispěvatelé OpenStreetMap. Společnost SHOCart je tradiční vydavatel turistických a cykloturistických map a atlasů. Více na www.shocart.cz


Eurovolby 2024

Volby do Evropského parlamentu se v Česku uskuteční v pátek 7. a v sobotu 8. června 2024. Čeští voliči budou vybírat 21 poslanců Evropského parlamentu. Voliči v celé Evropské unii budou rozhodovat o obsazení celkem 720 křesel.

Video