Brit dětem omylem věnoval netradiční odměnu, za koledování při Halloweenu...

Brit dětem omylem věnoval netradiční odměnu, za koledování při Halloweenu nedostaly cukrovinky, ale sáček kokainu. | foto: Profimedia.cz

Děti chtěly o Halloweenu sladkosti, Brit jim dal omylem hromadu kokainu

  • 10
Velkou dávku smůly si vybral třiadvacetiletý Brit během uplynulého Halloweenu. Když na dveře jeho domu zaklepali tradiční koledníci, místo přídělu sladkostí jim do košíčků nadělil pořádnou dávku kokainu. Naneštěstí pro něj byl otec jednoho z nich policista a obratem zjednal nápravu.

Donald Junior Green na letošní Halloween jen tak nezapomene. Ve Velké Británii oblíbený svátek si užíval až do té doby, než u jeho dveří zaklepali koledníci a dožadovali se sladké odměny. Green zalovil ve svých kapsách a s dobrým úmyslem jim hodil do košíčků několik sáčků s bonbóny. Alespoň si to tedy myslel.

Když za sebou zavřel dveře, zalovil v kapse znovu a snažil se nahmatat právě zakoupený igelitový sáček s kokainem. Když však vytáhl jen hrst bonbónů, zhrozil se a uvědomil si svou osudnou chybu. Okamžitě se vydal hledat koledníky, nejdříve po vlastních, později pak autem. Naneštěstí pro něj už bylo pozdě.

Děti totiž domů vezl jeden z jejich otců, policista Simon Fowell. Když před ním jeho syn vyprázdnil košíček plný sladkostí, čekalo ho nemilé překvapení. V záplavě gumových medvídků a čokolády totiž objevil velký igelitový sáček s kokainem v hodnotě kolem 200 liber (přes 6 tisíc korun). Neváhal a zavolal své kolegy ve službě, kteří si pro smolaře Greena dojeli a obratem ho vzali do vazby.

"Můj klient se dopustil chyby, byla to nehoda, která mohla mít tragické následky," cituje obhajobu Greena před soudem server Daily Telegraph. A právě na možné následky upozornila i protistrana, která argumentovala, že "stačilo málo a mohlo dojít k tragédii. Kdyby otec jednoho z dětí nebyl policista, mohlo být mnohem hůř".

Halloweenský nešťastník Green si na verdikt soudu bude muset počkat, jeho případem se začali zabývat teprve v pondělí. Jedno je ale jisté, o příštím Halloweenu si dá určitě mnohem větší pozor, čím odměňuje malé koledníky.

Brit obdaroval děti kokainem v britském Oldhamu nedaleko Manchesteru

Brit obdaroval děti kokainem v britském Oldhamu nedaleko Manchesteru


Eurovolby 2024

Volby do Evropského parlamentu se v Česku uskuteční v pátek 7. a v sobotu 8. června 2024. Čeští voliči budou vybírat 21 poslanců Evropského parlamentu. Voliči v celé Evropské unii budou rozhodovat o obsazení celkem 720 křesel.

Video