Mumifikované ostatky čtyř opic, které nalezl na letišti v Bostonu pes celní...

Mumifikované ostatky čtyř opic, které nalezl na letišti v Bostonu pes celní stráže. Cestující, který je v zavazadle převážel před příletem na bostonské letiště Logan navštívil Demokratickou republiku Kongo. ( | foto: ČTK

Pes celníků na americkém letišti vyčenichal v kufru mumifikované opice

  • 4
Pes americké celní a pohraniční stráže na bostonském letišti objevil v jednom ze zavazadel velmi neobvyklý obsah. Muž vracející se z Konga celníkům tvrdil, že veze sušené ryby. Namísto toho kontrola objevila téměř čtyři kilogramy mumifikovaných opic, uvedla agentura AP.

Cestující svůj neobvyklý náklad hájil s tím, že má sušené opičí maso pro svou vlastní spotřebu, uvedl mluvčí celníků Ryan Bissette.

Syrové nebo jen minimálně zpracované maso divokých zvířat, někdy označované jako bushmeat, se do Spojených států nesmí dovážet z hygienických důvodů. Maso může obsahovat zárodky přenášející nemoci, včetně například viru eboly.

Matka vložila dítě do trouby. Spletla jsem si ji s postýlkou, brání se

Celníci o lednovém incidentu informovali v neděli. Proti cestujícímu nebyla vznesena žádná obvinění, ale jeho opičí zásilka byla zabavena a předána ke zničení Centru pro kontrolu a prevenci nemocí, uvedl Bissette.

,

Eurovolby 2024

Volby do Evropského parlamentu se v Česku uskuteční v pátek 7. a v sobotu 8. června 2024. Čeští voliči budou vybírat 21 poslanců Evropského parlamentu. Voliči v celé Evropské unii budou rozhodovat o obsazení celkem 720 křesel.

Video