Premium

Získejte všechny články
jen za 89 Kč/měsíc

Diskuze

Primárky v Jižní Karolíně jsou tady. Biden si věří a spoléhá na černošské voliče

V americkém státě Jižní Karolína se v sobotu konají primární volby Demokratické strany, které oficiálně zahájily nominační klání demokratů před americkými prezidentskými volbami. Jasným favoritem je stávající prezident Joe Biden, který se chce 5. listopadu ucházet o svůj druhý mandát, informovala agentura Reuters.
Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
Foto

Pokud nekdo poslouchal projev Trump v Manchestru NH USA, na jeho projevu byli zastupci vlady J. Karoliny, kteri se jednoznacne postavili za zvoleni Trumpa.

Volby v USA je jednoducha zalezitost, pokud chce nekdo klid a pohodu v USA a ve svete tak jako byla za vlady pred 4 lety, voli Trump, pokud chce nekdo pokracovat v demolici USA a svet ve WW3 voli Biden, nebot voli osobu, ktera je absolutne neschopna ridit USA, proto nechava tuto cast skupinam, ktere maji svuj zajem, ktere prosazuji, ty zajmy jsou velice rozdilne od zajmu obcanu USA a sveta. (zeleni GD, migrace s cilem sblizeni urovne Mexika s USA, USA jako dojna krava..)

Cernosi rozhodne zmenili nazor, nebot za vlady Biden doslo k raznym upravam v jejich zivotni urovni. Vetsina z nich, stejne tak migranti s GC byla zamestnana podradnejsimi pracemi s platem okolo $8-15/h. Za vlady Biden a s rozhazovanim penez na vsechny strany, byla zavedena nejnizsi mzda $16/h, vsichni jasali co maji penez do te doby, nez zjistili, ze uz nemaji narok na statni podporu jako je zdarma utility, potraviny, najem nebot drive to vse platil stat.

Takze se vysledek objevil v podobe - vyhazoval jsem z bytu 2 cernosky 3,4 deti $18,20/h nemely na najem neplatily 1/2 roku plyn tim netekla tepla voda, zima v bytech, dale v jednom byte ucpany zachod, tim pouzivali vanu, nebot procisteni min. $200. Des, co se ted deje v USA s touhle zlocinou vladou.

0 0
možnosti
Foto

https://www.nbcnews.com/politics/2024-primary-elections/south-carolina-president-results

Biden 96% Williamson 2.1%.. Neschopny Biden vyhraje volby demokraticke strany. Kdyby to nebylo tak vazne bylo by to jenom pro zasmani co se deje v USA.

1 0
možnosti
MN

Toto je výsledek v USA dlouhodobě bující woke ideologie, která prorostla do vedení škol a institucí. Na jedné straně senilní dědeček, který neví dne ani hodiny a na druhé psychopat, kterého pomohla utvořit jako protipól právě woke ideologie. A tento model se díky sociálním sítím rozšiřuje do celého světa. Razit zdravě pravicovou politiku ve stylu "Dělějte si v rámci zákona co chcete, ale také si to zaplaťte." je dnes odsouzeno k neúspěchu. Lidem na západě se nechce dělat, ale chtějí mít nejnovější iPhone, chodit ve značkových hadrech, vozit se minimálně v BMW, být slavní a nejlépe pro to nemuset vůbec nic dělat. Jenže takto svět nefunguje.

1 1
možnosti
HK

Strašná "volba" mezi těmito dvěma.

Ještě že nežiju v USA.

1 1
možnosti
JS

Věří si? Vzpomene si vůbec, co to slovo znamená. Tak velká země a jeden kandidát za osmnáct a druhý bez dvou za dvacet.

2 2
možnosti
MB

Spis jeden, ktereho Putin moc chce mit zase v Bilem dome a druhy, ktery mu davai pekne zahulit.

1 1
možnosti
KS

Hlavně ať vyhraje republikán. Jinak je mi to jedno.

7 1
možnosti
MK

Tady stojí za zmínku konspirační teorie, která se šíří MAGA prostorem: Joe Biden někdy po květnu/červnu oznámí, že ze zdravotních důvodů odstupuje z boje o POTUS, a protože už na nové primárky nebude čas, tak v srpnu budou hlasovat volitelé podle svého nejlepšího vědomí a svědomí. A zvolí Michelle Obama.

Každopádně mezi kandidáty Trump, Biden Obama bych si opravdu nedokázal vybrat menší zlo.

2 3
možnosti
SW

Hezka konspiracni teorie, ale Obama nema sanci. Je totiz nesympaticka vetsine lidem. Jaka je jeji kvalifikace? Manzelka byvaleho presidenta? A neni to malo, Antone Pavlovici?

7 1
možnosti
IS

Ne že bych ho specificky podporovala, ale Demokraté měli umožnit Robertu F. Kennedymu, Jr. místo na kandidátce, avšak odmítli to. Proč? Jelikož RFK,Jr jim nejde pod nos kritikou vakcinací, protiimigrační politikou i když je právníkem, který se dlouhá léta věnuje boji za ekologii, rozšiřuje prý konspirační teorie. V demokratické společnosti by mělo být umožněno jakémukoliv oponentovi umístění na kandidátce a nechat voliče svobodně rozhodnout. Demokraté jsou teď v problému jelikož ostatní dva na kandidátce jsou tam jen do počtu, aby to vypadalo, že má Joe jakous takous opozici, což je k smíchu, Joe má nejnižší podporu v historii, když jej porovnáme ke kterémukoliv předcházejícímu presidentovi.

Například pouze 29% Independents, kteří tvoří největší volební skupinu s 44% voličů říká, že si Biden zaslouží druhý termín, když se ale podíváme na americký průměr, pouze 38% souhlasí, že Biden by měl být znovu zvolen. Ve stejném období měl Trump v roce 2020 50% podpory, Obama 43%, G.W. Bush 53%, Clinton 44% a G.H.W. Bush 49%. Tato čísla zaznamenala nějaké procentní změny čím bližší byl termín voleb, na pozim těsně před volbami měl Trump 43%, G.W. okolo 50%, Clinton 56% a G.H.W. Bush 41%.

Congress je na tom ještě daleko hůře, pouze 24% si podle voličů, zaslouží druhou šanci.

Demokraté se už nemohou ani spolehnout na svoji věrnou základnu, černé a Hispanics a Latinos ze zřejmých důvodů. Po mnohá léta byli bráni jako samozřejmost a nyní i tato část obyvatelstva mění názor na kandidáta Bidena po 3 letech zkušeností. Žádný další kandidát se nemohl nabídnout, s výjímkou VP Harris, ta je však s preferencemi ještě níže než Biden, někde kolem 26%, jelikož tomu Demokraté, potažmo Biden, ať už za ním stojí kdokolliv, zabránili.

4 2
možnosti
SW

Demokrate odmitaji RFK Jr., protoze neni ekolog a pravnik a proti ockovani, ale protoze rozsiruje nebezpecne konspiracni teorie, ktere jsou nehodne kandidata na presidenta USA

Z hitparady pana pravnika RFK Jr.:

* Kovid se zameruje jen na belochy a cernochy a lidi, kteri jsou nejvic imunni, jsou Askenazi zide a Cinane. Laboratore na Ukrajine sesbiraly vzorky ruske a cinske DNA, aby mohli zamerovat lidi urcite rasy.

* Masove strileni je vinou Prozacu (leky proti depresi). Nez se zacal predepisovat Prozac, nemeli jsme skoro zadne takove udalosti.

*Volby 2004 byly ukradeny Kerrymu, nemel vyhrat George W. Bush

*CIA byla namocena do atentatu na JFK a Wifi zpusobuje rakovinu a "roztekly mozek."

2 2
možnosti
SW

Biden si veri, protoze tam neni nikdo jiny, kdo by ho demokraticky prevalcoval. Neodstoupil a chce mit dalsi 4 roky.

Cernossti volici by si muzou uvedomit, ze za Bidena se z nich stala "chranena zver" posuzovana jinym metrem, projde jim vsemozne, takze by mu meli projevit vdecnost a hodit mu to.

Je to ovsem ostuda, ze Biden neodstoupi a ze republikani se davno nezbavili Trumpa. Geriatricky souboj zla a dobra opravdu neni vsem po chuti.

2 4
možnosti
PD

P14e90t20r 89D54o97l91á51k

4. 2. 2024 0:23

Tož rasová diskriminace je v současných USA již opět povolena, akorát je nezbytné garantovat, aby byla zaměřena proti potomkům bílých utlačovatelů žejó.

6 1
možnosti
DJ

D74a57v32i44d 76J78e65c41h

3. 2. 2024 23:02

Dědek by měl chodit na procházky do parku a krmit tam ptáčky. Byl by tak daleko užitečnější...

14 1
možnosti
JK

To by byl, ale pro všeobecné dobro, které je ale těm u moci naprosto ukradené. Je totiž užitečný mocné klice, která potřebuje nutně zůstat utajena a v pozadí...

9 2
možnosti
TV

Fraska. A ja to vidim jako ostudu celeho politickeho systemu USA. Ani Republikani nejsou schopni prijit s necim lepsim. Ono to nakonec opravdu vypada na zaverecny duel "gigantu" Trump/Biden. Jakesiho Phillipse neznam. Marianne Williamson mam rad jako autorku a spiritualniho lidra. Ale je tak nejak jinde. Inteligenti a vtipna, rad ji posloucham. Velice, velice "fringe". Co se politiky tyce, von der Leyen, hadra.

1 0
možnosti
  • Nejčtenější

Ženě se do ruky zakousl pes. Muž, který jí přispěchal na pomoc, zvíře zabil

29. května 2024  15:12

Ženu v Žihli na Plzeňsku vážně pokousal volně pobíhající pes. Na pomoc jí přiběhl příbuzný, který...

Brutální útok nožem v Mannheimu, policista po něm bojuje o život

31. května 2024  13:12,  aktualizováno  18:49

Šest lidí v pátek utrpělo zranění při útoku nožem na náměstí v centru německého Mannheimu, uvedla...

{NADPIS}

{LABEL} {POPISEK}

Nemocnému synovi vstříkla do krve vodu. Chtěla jsem, aby to skončilo, řekla

29. května 2024  13:51

Mimořádně nešťastný případ matky samoživitelky a jejího vážně nemocného dítěte řeší Městský soud v...

Velký podfuk s výsluhou, nemocenská i v civilu. Policisté obírají stát o miliony

31. května 2024

Premium Státu rapidně rostou výplaty výsluh pro policisty, hasiče, celníky či dozorce. Loni Česká republika...

{NADPIS}

{LABEL} {POPISEK}

Česko explodovalo zlatou hokejovou radostí, fanoušci v Praze kolabovali

26. května 2024  11:40,  aktualizováno  23:29

Česko v neděli zažilo hokejový svátek. Fanoušci vyrazili sledovat finále mistrovství světa na...

Firmy už nechtějí brát brigádníky. Kvůli změnám v zákonech se to nevyplácí

3. června 2024

Premium Počet firem, které hledají brigádníky na sezonní práce nebo na záskok za zaměstnance na dovolené,...

V debatách se mi daří, říká Nerudová a hájí migrační pakt: Solidarita je základ

3. června 2024

Za minimum považujeme čtyři mandáty. Takové ambice představila ekonomka a neúspěšná kandidátka na...

ANALÝZA: Prokličkuje se Izrael k mírové dohodě? Ukáže se, kdo to myslí vážně

3. června 2024

Premium (Od spolupracovnice MF ­DNES v Izraeli) Válka trvající osm měsíců vyvolává napětí jak uvnitř izraelské společnosti, tak na mezinárodní...

Povodně zpustošily západní Čechy. Zasahovaly vrtulníky, sesuv zastavil trať

2. června 2024  12:06,  aktualizováno  21:58

Části Česka o víkendu zasáhly bouřky provázené místy silným deštěm. Zejména na jihozápadě Čech...