Diskuze

ANALÝZA: Lukašenko se přepočítal. EU cestovku pro migranty ukončila

Lukašenko prohrál. EU a Polsko vyhrály. Ačkoli role Evropské unie ve vyhrocené situaci na polsko-běloruských hranicích nebyla na první pohled příliš viditelná, bylo to její zapojení, které jednoznačně pomohlo zamezit prohlubování krize, shodují se experti v analýze Ivy Fialové a Radka Motzkeho z projektu České zájmy v EU.
Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
JV

J39i44ř33í 27V26o88l68f

21. 12. 2021 23:11

Vraťte jim ruský studenty studunící v ČR zdarma !!!!!!!!!!

0 0
možnosti
JS

Když posílá do EU daleko větší množství imigrantů sultán Erdogan, je to ok a ještě mu EU posílá 6 miliard euro. Když staví plot Maďarsko, je to špatné. EU je jen velká špína.

3 1
možnosti
TP

Lukašenka riadi nie Putin ale jeho "poradcovia" (a tí kolaborujú so Západnými službami); cieľom je vyvolať otvorený zásah Ruska v Bielorusku, prehlbovanie izolácie a problémov u lukašenkovho režimu.

Kauzy: bezbrehé tlčenie demonštrantov; lietadlo s bombou a Protasevičom, a migrantská kríza na hraniciach sú totho dôkazom.

časť bieloruskej KGB, stojí proti Lukašenkovi a dostáva zo Západu peniaze za vyvolávanie problémov v Bielorusku.

Ćo sa týka migrantskej krízy na bielorusko-poľských hraniciach hlavným cieľom bolo čo?! Spôsobiť problémy Poľsku a EÚ?! Rozhodne nie - naopak, poľské vojsko malo byť pripravené využiť údajné lukašenkove intrigy a vtrhnúť do Bieloruska - Bielorusi by museli reagovať silou - následne aj Poliaci a následne aj Rusi.

A rozriešenie krízy je aké? BelAvia zrušila viaceré lety do Iraku, časť migrantov si zobralo Nemecko, časť bola poslaná na Blízky východ. Nastalo víťazstvo koho? Predvšetkým bolo odvrátené VOJENSKÉ riešenie hraničnej krízy.

Takže protilukašenkovská časť Bieloruskej KGB a ich západní poradcovia musia VYMYSLIEŤ opäť niečo iné, ako opäť zapojiť vojenské sily niekoľkých štátov do konfliktu. (Samozrejme, že konflikt budú všetky strany pokladať za "obranu".)

1 3
možnosti
MO

A u psychiatra už ste byl?

4 0
možnosti
MJ

Poláci jsou frajeř.EU zcela nefunkční slepenec,že paní Leyenová.EURv

10 2
možnosti
VW

Nebýt EU, její vstřícné migrační politiky a štědrých sociálních podpor, ti migranti by tam především nikdy nebyli.

12 0
možnosti
JJ

J48a91n 85J82a83h69n

16. 12. 2021 8:48

Polsku patří dík a uznání.

11 0
možnosti
JN

Tak ještě odsunout ty dva miliony co už v Evropě jsou a bude to v pořádku.

6 0
možnosti
MC

Co to plácáte . Lukašenko ty lety zastavil dřív než EU.On si tam schválně bude vozit migranty aby je živil? Prohrála EU.

2 6
možnosti
MO

Když o něčem nic nevíte, tak o tom nepište.

2 1
možnosti
PK

P87a51v17e80l 91K53ř41í37ž

16. 12. 2021 6:45

Lukašenkovi bychom měli poděkovat. Už víc jak 5 let lidi volají po tom, abychom nelegální migranty vraceli do jejich zemí a tu stejnou dobu nám je tvrzeno, že to není možné. Dokud k nám migranty pašovaly západní neziskovky, nic se nedělo. Když jim začal pomáhat Lukašenko, najednou to jde. Tak doufám, že se v tom trendu bude pokračovat a budou se vracet i ti, co už tu jsou déle.

10 0
možnosti
ID

Svete zbor se! EU konecne udelala neco poradneho proti migraci! Chybi jen doplnit cisla navracenych a take kolik jich jeste zbyva k odvezeni, abychom meli nejakou konkretni predstavu. Nechci se dozvedet, ze ve skutecnosti byly vyhosteny jen dva tucty migrantu a stovky nebo tisice zustavaji. To by nebylo hezke.

8 0
možnosti