Obama v rozhovoru s princem Harrym varoval před sociálními sítěmi

  • 108
Bývalý prezident Spojených států amerických Barack Obama varoval v rozhovoru s britským princem Harrym před nezodpovědným využíváním sociálních sítí. Prý může snadno vést k překroucení pravdy a k šíření dezinformací. Princ Harry Obamu zpovídal pro BBC.

Exprezident tak nepřímo komentoval počínání nynějšího amerického republikánského prezidenta Donalda Trumpa, který pravidelně píše komentáře na twitteru. Jeho jméno však Obama přímo nezmínil.

„Jedním z nebezpečí internetu je to, že se zde lidé mohou setkat s naprosto odlišnými skutečnostmi. Mohou zde získat informace, které je ještě více posílí v jejich zaujatosti,“ řekl Obama.

Dodal, že je nutné využívat informační technologie tak, aby byl možný projev širokého spektra názorů bez štvavého rozdělování společnosti. Bývalý prezident se v této souvislosti obává, aby političtí předáci nepřekrucovali fakta kvůli formování takových názorů, které se jim hodí.

Rozhovor, ve kterém exprezidenta USA zpovídal princ Harry, odvysílala ve středu rozhlasová stanice BBC Radio 4. Vedle tématu internetové sféry diskutoval Harry s někdejším prezidentem i o tom, jaké to pro Obamu bylo v lednu předat moc Trumpovi. Americký exprezident řekl, že měl při odchodu z Bílého domu smíšené pocity, protože něco nestihl dokončit a také myslel na budoucnost země.

Princ Harry je jednou z několika významných osob, které o Vánocích moderují rozhlasový program. „Byla to nesmírně poučná zkušenost, jsou to nicméně velmi důležitá témata, o kterých musíme přemýšlet a diskutovat,“ uvedl k rozhovoru s Obamou.

,

Eurovolby 2024

Volby do Evropského parlamentu se v Česku uskuteční v pátek 7. a v sobotu 8. června 2024. Čeští voliči budou vybírat 21 poslanců Evropského parlamentu. Voliči v celé Evropské unii budou rozhodovat o obsazení celkem 720 křesel.

Britská královská rodina

Video